Palu halkı Filistin`deki direnişe destek için bir araya geldi

Elazığ'ın Palu ilçesinde, HÜDA PAR öncülüğünde parti ve STK'lar HAMAS'ın başlatmış olduğu Aksa Tufanı operasyonuna destek vermek için basın açıklaması yaptı ve konvoy ile ilçeyi turladı.

Ekleme: 08.10.2023 15:55:04 / Güncelleme: 08.10.2023 15:56:12 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için 

Program öğle namazından sonra Palu Merkez Çarşı'da yapıldı. HÜDA PAR öncülüğünde yapılan basın açıklamasına AK Parti ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanları da katıldı.

Vatandaşların yoğun olarak katıldığı basın açıklamasının açılış konuşmasını Eski Eğitim-Bir-Sen Başkanı Sedat Hekimoğlu yaptı. Ardından basın bildirisini HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı İbrahim Güngören okudu.

Bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam ettiğini, topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişlettiğini, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı necis postallarıyla kirlettiğini, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okuduğu belirtilen açıklamada, "Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın!" ifadelerine yer verildi.

Filistin halkının verdikleri mücadeleyle yalnızca kendi topraklarını savunmamadığının altını çizen Göngören, "İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadırlar. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması, ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz." dedi.

Siyonizmi, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançer olarak tanımlayan Göngören, "HÜDA PAR olarak; Filistin'i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam'ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin'e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun! Kahraman mücahitlere selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından başta çarşı merkez olmak üzere tüm ilçe mahallelerinde konvoyla gezinti yapıldı. Konvoya katılımın yüksek olduğu gözlendi. (İLKHA)

İlgili Galeriler