Şehid Yasin Börü ve arkadaşları İstanbul'da yad edildi

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 9 yıl önce Kurban Bayramı'nda muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenledi.

Ekleme: 08.10.2023 08:45:12 / Güncelleme: 08.10.2023 08:50:12 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti.

HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları; Sancaktepe'de bulunan Mustafa Öncel Kültür Merkezi'nde, Şehit Yasin Börü ve Arkadaşlarını Anma" programı düzenledi.

Düzenlenen programa İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş Hoca,  Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitlerin hayatının anlatımı ve Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle sürdü.

Salonda bulunan gençler İzzeddin Kassam Tugaylar'ının başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna destek amaçlı sık sık sloganlar attı.

İlahiyatçı- Yazar Mehmet Göktaş Hoca programda bir konuşma gerçekleştirdi.

"israilliler uyuyamıyorlar, hiçbir zaman gözlerini rahatça yumamıyorlardı bundan sonra uyuyamayacaklar"

Yasin Börü ve arkadaşlarını anmak için bir araya gelindiği fakat Filistin'de nice Müslüman'ın Yasin ve arkadaşları gibi şehit edildiğini belirten Göktaş, "Bugün öyle bir gün ki anladığımız kadarıyla tarih yazacak. Bugün tarihin dönüm noktalarından birisi. Siyonizm şu anda Gazze'yi bombalıyor olabilir, yüzlerce kardeşimizi şehit veriyor olabiliriz ama bunun bir başka yönü; çok uzun zamandan bu yana ilk defa Filistinli yiğitler, 'yıkılmaz, girilmez, ulaşılmaz' denilen siyonizmin, amerikanın ve bütün Avrupa'nın desteklediği siyonist terör örgütünün hem karadan hem denizden hem havadan beklemediği bir şekilde aynı anda içinde bulunmuştur. Tarih bugünü yazacak, hiç unutmayalım. Şu anda konuşulanlara bakmayın, 'Filistinli yiğitler bunu nasıl yaptı, denizden nasıl girdi?' dünya bunu konuşuyor. Demir kubbe denilen israile bir sinek bile giremez denilen hava sahasına öylesi girdi ki yiğitler, onlar öylesine kaçışıyorlar ki; şu anda gördüğümüz kadarıyla siyonist uşaklar havaalanlarını doldurdular, gidecekler. Niye gidecekler? Çünkü o evler, o yurt kendilerinin değil; çalıntı, hırsızlık, gasp ve eşkiyalıkla alınmış evlerde oturulur mu? Çaldığınız, gasp ettiğiniz bir evde oturabilir misiniz? Hele o evin sakinleri hemen daha gitmeden etrafınızdayken yatabilir misiniz? israilliler uyuyamıyorlar zaten, hiçbir zaman gözlerini rahatça yumamıyorlardı bundan sonra uyuyamayacaklar. Filistinli yiğitlerin, HAMAS'ın ne zaman evlerinin içinde, karakollarda belireceğini artık anlayamaz oldular. Elhamdulillah şu anda tanklarını, karakollarını ele geçirdiler; şehirlerin içine kıyılardan sızdılar. Hele o uçurdukları görünüşte iptidai şeylerle öylesine girdiler ki inanınız şu anda siyonizm bunu konuşuyor. Allah'u Teala günümüzü günümüzden hayırlı getirsin. Kardeşlerim, dua edelim. Biz birşeyi öğrendik ki yıkılmaz denilen o israil yıkılacaktır."dedi.

"Yasin öyle bir ışık oldu Türkiye'nin her yerinde yolumuz öylesine aydınlandı ki"

Göktaş, "Yasin öyle bir ışık oldu ki, Aytaç öyle bir ışık oldu ki şu anda 'bunlar Yasin'in kardeşleri' diye gelen sarılıyor, bizi kucaklıyor. Türkiye'nin her yerinde yolumuz öylesine aydınlandı ki. Üzerimizdeki bütün bulutlar gitti, Yasin ve arkadaşları gösterdi. Yasinler, üzerimizdeki kumpasları, iftiraları her şeyi siliverdi. Demek ki bunlar her zaman böyleymiş, biz bunların halini anlamamışız; Diyarbakır'da, Batman'da, Nusaybin'de. Biz bunların dertleri ile dertlenmeşiz meğer onlar her zaman böyle yakılıyorlarmış, öldürülüyorlarmış ama malesef biz bunlardan gafilmişiz, biz kafirlerin ve başkalarının dediklerine inanmışız diye Yasin bir ışık gibi parlıyor. Türkiye'de Yasin'i kabullenmeyen hiç kimse yok. Şucu, bucu, Yasin hiçti Müslümandı. Allah'ın bize verdiği bu nimeti iyi düşünelim. Bu çok büyük, önemli bir olaydır. Allah insana beyanı verdi yani kendi kimliğini ilan etme, kendi kendini tanıtma yeteneğini, kabiliyetini verdi. Ama bize kullandırmıyorlar, Türkiye'de hala Müslümanlara Müslüman ismini özellikle kafirler layık görmüyor." diye belirtti.

"Siyonizmin sivili olmaz, siyonizmde herkes işgalcidir."

Aksa Tufanı operasyonunda siyonist yanlısı medyanın kullandığı dile dikkat çeken Göktaş, "Şu anda bakıyor musunuz, eve gidince haber bültenlerinde göreceksiniz; yiğitlerimize bütün kafirler, Amerika, Avrupa, 'terörist, saldırgan' diyor. Güya sivillere saldırıyorlarmış. Siyonizmin sivili olmaz, siyonizmde herkes işgalcidir. İnanınız ki; israilli sivil dedikleri var ya askerlerinden daha gavur daha vicdansızdır. Gelip oralara ev yapan askerleri değil o şerefsiz, canavar siyonistlerdir. Çoğu zaman askerlerden daha çok Müslümanlara saldırıyorlar. Şimdi Müslümanlar işgal edilmiş evlerini kurtarmak için ayağa kalktıklarında kafir dünya ayağa kalkıyor, 'sivillere vuruyor' diyor. israilde kadınların askerlik yapması zorunlu; hepsi asker hepsi siyonizmin askeridir. Elinde Müslüman kanı olmayan bir siyonist yoktur; mutlaka bir yavrumuzu şehit etmiştir ve Filistinli bir bayanı veya kardeşimizi mutlaka ya yaralamış ya da şehit etmiştir. Şu anda israil zindanları Filistinli kardeşlerimizle dolu. Kafir Amerika, kafir Avrupa ayağa kalkıyor; 'bunlar sivillere saldırıyor' diyor. Biz birşeyleri gözlerinin içine sokmalıyız. Bunlar sivil değil; bunlar zalim, her biri siyonizmin en ciddi yetiştirmiş zalim ve acımasız askerleridir bu gördüğün siviller velev ki elinde birşey olmasa bile. Önce bunu kabul ettireceğiz. israilde sivil diye birileri yok, israilin hepsi toptan işgalci, toptan hırsız, toptan katil, toptan canavardır. Önce dünyaya bunu ispat edeceğiz ki ondan sonra davamızı güzelce yürütebilelim." ifadelerini kullandı.

Program salondaki herkesi duygulandıran "6-8 Ekim" tiyatro gösterimi ve yapılan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler