Bingöl Üniversitesi ile VŠTE Üniversitesi işbirliği konusunda mutabakat sağladı

Bingöl Üniversitesi ile Çekya'nın önemli bilim kurumlarından olan Institute of Technology and Business in České Budějovice-VŠTE Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü genişletildi.

Ekleme: 07.10.2023 13:05:07 / Güncelleme: 07.10.2023 13:07:06 / Bilim & Teknoloji / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl Üniversitesi ile Çekya'nın teknoloji ve işletme alanında önde gelen üniversitelerinden Institute of Technology and Business in České Budějovice-VŠTE arasındaki Erasmus Protokolü genişletilerek yeni bir işbirliği konusunda mutabakat sağlandı. 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile Ceske Budejovice Işletme ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Radan Kreps'in katılımı ile  varılan mutabakat kapsamında, iki üniversite arasında tarım ve havza bazlı kalkınma alanında ve arıcılık alanının pazarlama sektöründe projeler gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakülteleri arasında işletme, iş idaresi,  insan kaynakları yönetimi,  personel ve öğrenci değişimleri gerçekleştirilecek, ayrıca Bingöl turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için çalışmalar gerçekleştirilecek.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Çekya’nın önde gelen üniversitelerinden Institute of Technology And Business in České Budějovice-VŠTE arasında yapılan işbirliği protokolünün genişletilmesi ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Bingöl Üniversitesi niteliksel olarak yakaladığı başarı ile sadece ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası alanda da kalitesini ortaya koymaktadır. Üniversitemizin başarısında katkısı olan öğretim elemanlarımıza, idari personelimize, öğrencilerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ederim." (İLKHA)