HÜDA PAR'ın gündeme getirdiği çöp alanının yeri değiştiriliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, halkı rahatsız eden çöp sorunun çözümü için bölgede atık depolama ve dönüştürme tesisi kurulacak.

Ekleme: 06.10.2023 17:55:05 / Güncelleme: 06.10.2023 17:58:59 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak'ın Cizre ilçesi Bozalan TOKİ'leri mevkiine dökülen çöpler vatandaşları rahatsız ediyordu. Çöpten çıkan pis koku ve yükselen dumanlar, çevredeki köy ve mahalleleri etkiliyordu.

Mevcut çöp toplama merkezi ve tesisin kurulacağı bölgeyi ziyaret eden Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, yetkililerden bilgi aldı.

Cizre Belediyesi tarafından dökülen çöpler için yeni bir tesis kurulacak. Yapılacak olan katı atık toplama ve dönüştürme tesisi ile yılların sorunu olan kötü koku ve pis sular çözüme kavuşacak.

Mevcut çöp dökülen yer başka yere taşınacak ve yeni toplama merkezi kurulacak. Kurulacak olan tesis Şırnak ili ve ilçelerinin evsel ve katı atıklarının depolama ve dönüştürme merkezi olacak.

Cizre merkezli Şırnak il ve ilçelerinin çöplerinin toplanması, ayrıştırma, ayıklama ve mekanik dönüşüm tesisi kurularak plastik, cam ve kâğıt gibi malzemeler hem ekonomiye kazandırılacak hem çevreye verilen gaz kirliliği ve koku gibi sorunların önüne geçecek.

Çöp sularının içme sularına karışması sorununun da önüne geçecek olan tesis, kente istihdam ve ekonomik bir fayda da sağlayacak.

Çöp sorunu daha önce HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın gündeme getirmiş, çözüm için yetkililere seslenmişti. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler