Bakan Bolat'tan zincir marketlere çağır: "100. yılda büyük indirim bekliyoruz"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerden büyük bir indirim kampanyası beklediklerini belirterek, "Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz." dedi.

Ekleme: 05.10.2023 16:58:03 / Güncelleme: 05.10.2023 16:58:03 / Güncel
Destek için 

Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ve federasyon temsilcilerini Bakanlıkta kabul etti.

Burada açıklamalarda bulunan Bolat, Kovid-19 salgını, dünyadaki yüksek talep ve tedarik krizlerinin yol açtığı yüksek enflasyonist süreç, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın gıda ve enerji piyasalarında meydana getirdiği fiyat artışları ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı sıkıntılı dönemler nedeniyle piyasalarda büyük çalkantılar meydana geldiğini bildirdi.

Bolat, bazı ürünlerde fiyat şişirmeleri, spekülasyonlar, keyfi uygulamalar, haksız ticari talepler, stokçuluk ve fahiş fiyat artışı gibi uygulamaların görüldüğünü belirterek, yeni hükümetin, kurulduğu andan itibaren, ticaretteki ve piyasadaki dalgalanmaları sona erdirmek için hızlı aktivasyon almaya başladığını söyledi.

- "100. yılda büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz"

Bolat, gıda perakendecileriyle de toplantılar yaptıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Onların uygulamalarıyla ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi artırdık, onlardan da indirimler bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz. Bu süreçte gerek hükümetimizin makroekonomik politikaları, para, kredi, döviz politikalarındaki olumlu gelişmeler gerekse piyasa denetimleri yoluyla piyasadaki enflasyonu azdıracak uygulamalara karşı mücadelemiz ile enflasyonla mücadele başarılı olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."