Kur'an Nesli Platformu'ndan önemli açıklama

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayan Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Fahrettin Turan, kendi inanç ve maneviyatına saygı duyan ve sahip çıkan nesillerin yetişmesinin önemini vurguladı.

Ekleme: 02.10.2023 10:40:04 / Güncelleme: 02.10.2023 10:45:02 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Fahrettin Turan, her sene 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Dünyanın her coğrafyasında camilerin; Müslümanların manevi doygunluğa erdiği, Allah ile güçlü bir bağ kurduğu ve huzura kavuştuğu mekanlar olduğunu belirten Turan, bu haftanın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

"Dünyanın her coğrafyasında camiler Müslümanların manevi doygunluğa erdiği, Allah ile güçlü bir bağ kurduğu ve huzura kavuştuğu mekanlar olmuştur"

1986 yılından itibaren her yıl Ekim ayının ilk haftasının 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak kutlandığını hatırlatan Turan, "Başta Kâbe olmak üzere dünyanın her coğrafyasında camiler Müslümanların manevi doygunluğa erdiği, Allah ile güçlü bir bağ kurduğu ve huzura kavuştuğu mekanlar olmuştur. Camiler; minarelerinden günde beş defa yankılanan ezanların ardından Müslümanları cismen ve kalben birbirine yakınlaştıran mekanlardır. Hazreti Muhammed'in örnekliğiyle yüzyıllar boyunca Müslümanlar camilerin etrafında medeniyetler kurmuş ve hayatın merkezini cami eksenli oluşturmuştur. Din görevlileri de camilerimizin asli fonksiyonlarının icra edilmesine ön ayak olmuş ve insanımızın, dinini birinci ağızdan doğru kaynaklardan öğreneceği kişiler olmuşlardır."dedi.

"Kur'an-ı Kerim ve camilere yönelik hadsiz saldırıların arttığı düşünüldüğünde camilerin öneminin ve din görevlilerinin sorumluluklarının ne kadar büyük olduğunu hatırlatmak isteriz"

Turan, "Müslümanlar olarak cami ve din görevlileri haftasını kutladığımız bu haftada önemle belirtmek isteriz ki camiler yüzyıllardır icra ettikleri fonksiyonlardan uzaklaştırılmaya çalışılmış ancak Müslüman halkın gayretiyle bu amaç gerçekleştirilememiştir. Özellikle ülkemizde son dönemlerde yaşanan ve insanımızın tepkisiyle sonuç bulan Kur'an-ı Kerim ve camilere yönelik hadsiz saldırıların arttığı düşünüldüğünde camilerin öneminin ve din görevlilerinin sorumluluklarının ne kadar büyük olduğunu hatırlatmak isteriz. Kendi inanç ve maneviyatına saygı duyan ve sahip çıkan nesillerin yetişmesi ve bu nesillerin muhafazası için din görevlilerine büyük sorumluluk düşmektedir. Bu vesileyle Kur'an Nesli Platformu olarak; camilerin, başta din görevlilerinin azim ve gayretiyle çocuk-yaşlı, kadın-erkek yediden yetmişe herkese hitap edebilecek, insanları kendi etrafında toplayabilecek, toplumu rahatsız eden meselelerin çözüm merkezi olabilecek ve manevi değerlerimizin nesilden nesile aktarılabileceği mekanlar olarak işlev görmesi en büyük temennimizdir. Yarınların inşa ve ihyasında rol alabilecek en önemli kurumların camiler; en güvenilir kişilerin de din görevlileri olduğunu hatırlatarak maneviyatı güçlü, feraseti keskin, gönlü bütün insanlığı kucaklayabilecek nesillerin yetişmesini temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Camiler ve din görevlileri haftasının hayırlara vesile olması temennisiyle bulunan Turan, "Camilerde hizmet eden imam-hatipler, müezzin-kayyımlar, vaizler, müftüler ve başkanlık teşkilatı başta olmak üzere diyanet camiasının tüm fertlerini tebrik ediyor, bu haftanın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin daha fazla gayret ve başarısına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

(İLKHA)