Simpsonlar Reisi'nin helikopter kazasını bildi mi?

Helikopter kazasında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesi sonrası tüm gözler İran'a çevrildi. Helikopter kazasına ilişkin birçok görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Ekleme: 23.05.2024 19:13:11 / Güncelleme: 23.05.2024 19:13:11 / Güncel
Destek için 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopter 19 Mayıs Pazar günü akşam saatlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü. Kazadan saatler sonra enkaza ulaşan yardım ekipleri yaşam belirtisinin olmadığını belirtti. Ardından yapılan resmi açıklama Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Reisi ve diğer yetkililer için Tahran'da düzenlenen törene katılan İranlılar, Reisi'nin matemini tutarken sosyal medya platformlarında da birçok görüntü paylaşılıyor. Onlardan biri de "The Simpsons" dizisine aitti.

Yıllar öncesinden yayınlanan bölümleriyle  salgın hastalıklardan, seçim tahminlerine kadar nokta atışı yorumlar yapan Simpsonlar için "Helikopter kazasını bildi mi" sorusu gündeme geldi. Peki, Simpsonlar Reisi'nin öldüğü helikopter kazasını bildi mi?

"The Simpsons" dizisinin geçmiş bölümlerinde İran'da gerçekleşen helikopter kazasının işlendiği iddia edildi.

İddianın arka planı AA Teyit Hattı tarafından incelendi. Görüntülerin çizgi filme ait olmadığı ve yapay zeka kullanılarak oluşturulduğu tespit edildi. Açık kaynaklar dizinin bölümleri incelendiğinde fotoğrafların yer aldığı bir bölümün olmadığı tespit edildi.

 

Etiketler: