Hollanda'da doğal gaz üretimi sonlandırıldı

Hollanda'da, Groningen bölgesindeki sahalardan doğal gaz üretimi 60 yıl sonra sonlandırıldı.

Ekleme: 01.10.2023 19:05:05 / Güncelleme: 01.10.2023 19:13:41 / Dünya
Destek için 

Madencilikten Sorumlu Devlet Bakanı Hans Vijlbrief, yaptığı açıklamada, Groningen'deki doğal gaz sahalarında 1 Ekim itibarıyla üretimin durdurulduğunu belirterek, "Pazar günü itibarıyla Groningen'deki gaz üretimi, 60 yılın ardından sıfıra indi. Groningen'deki sahaların kalıcı olarak kapatılmasını sağlayan kararı imzaladım. Sahalar, 1 Ekim 2024'te kalıcı olarak kapatılacak." dedi.

Konuyla ilgili hükümetten yapılan açıklamada, bu yıl kış aylarının aşırı soğuk geçmesi ihtimaline karşı istisnai olarak sahaların yeniden açılması seçeneğinin değerlendirildiği belirtilerek, sahaların gelecek yıl 1 Ekim 2024'te tamamen geri döndürülemeyecek şekilde kapatılacağı kaydedildi.

26 sahadaki gaz çıkarma faaliyetlerinin son aylarda azaltılarak 5'e indirildiği ve üretimin bu sabah itibarıyla sonlandırıldığı bildirildi.

Hollanda'nın kuzeyinde yer alan ve Avrupa'daki en önemli doğal gaz sahalarından Groningen'deki gaz üretiminin geçen yıllarda depreme yol açması, ülkede tartışmalara neden olmuş, üretim geçici durdurulmuştu. (İLKHA)