TÜBİTAK tesisinde patlama: 1 ölü

Ankara Valiliği, Mamak'ta bulunan TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tesisinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Ekleme: 25.09.2023 18:38:14 / Güncelleme: 25.09.2023 18:57:39 / Güncel
Destek için 

Ankara Valiliği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ankara Valiliği, TÜBİTAK SAGE tesisinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Mamak Gökçeyurt Mahallesi’nde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40’da atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir vatandaşımız olay yerinde eks olmuştur. Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır” denildi.

OLAYDA YARALANAN YOK
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayda başka yaralanan bulunmadığını, yangının söz konusu olmadığını bildirdi.

MANSUR YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise ilk açıklamasında, "TÜBİTAK’ta yaşanan patlamayı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Daha fazla can kaybı haberi almamayı temenni ediyorum. Hepimize çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Etiketler: