Bingöl Hür Gençlik "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" teması ile gençlerle bir araya geldi

HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" teması ile "Muhabbete Gel" sloganıyla gençlerle bir araya geldi.

Ekleme: 19.09.2023 15:05:06 / Güncelleme: 19.09.2023 15:05:06 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Parkta üye ve gönüllü gençlerle bir araya gelen Bingöl Hür Gençlik, gençlerle çeşitli sportif faaliyetlerde bulunarak sohbet etti.

Etkinliğe HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru da katıldı.

Etkinlikte HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya, gençlere yönelik kısa bir konuşma yaparak gençliğin sorunlarına değinerek gençlere dünya hayatının geçiciliği konusunda telkinlerde bulundu.

"Gençlerimizi yalnız bırakmamalıyız"

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, "HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları olarak 'Parklarda Umudu Yeşertiyoruz' teması adı altında 'Muhabbete gel!'  sloganıyla gençlerimizle bir araya geldik. Parkta gençlerle hasbihal edip bazı sportif faaliyetlerde bulunduk. Yarınlarımız olan gençleri ihmal etmemeliyiz. İl Başkanımızın da katılımıyla gençlerle akşam vakitlerinde Uydukent Mahallesi Mimoza Parkı'nda bir araya geldik. Gençlerin ilgiye ihtiyaçları olduğunu gözlemledik. Gençlerimizi yalnız bırakmamalıyız. Uyuşturucu ve intiharın yaygın olduğu bu dönemde gençlerin dünyasına inip sorunlarına eğilmeliyiz. Gençlerde ilgiye muhtaç olmuşluklarını hissettik." dedi.

“Doğru yönlendirilen gençlerin istikameti de doğru olur”

Günümüzde gençleri meşgul edecek yığınla materyaller var. Bizler gençleri doğru ve iyi olana yönlendirmek için gayret sarf etmeliyiz. Bazen genci dinlemek bile onlara iyi gelebiliyor. Gençler ilgi bekler ve sorunlarını anlatacak insanlar arar. Doğru yönlendirilen gençlerin istikameti de doğru olur. Yanlış kişilere dertlerini veya sorunları anlatan gençler yanlışa veya yasak olan işlere sürüklenebiliyorlar. Bu açıdan gençlerimizi yalnız bırakmamalıyız. Parkta gençlerle güzel vakit geçirdik. Parkta bulunan gençleri de davet ettik ve durumdan memnun kaldıklarını ve bu tarz etkinliklerin yapılmasını talep etiler. İnşaallah her fırsatta gençlerle bir araya gelmeye gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Allah gençlerimizi hidayet istikametinden ayırmasın inşaallah"

Doğru, "Etkinliğimize karşı gençlerden olumlu dönütler almamız bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Etkinliğimize katılan ve gençlerle hasbihal eden İl Başkanımız Sayın Refik Alpaya'ya teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinlikte emeği geçen üye ve gönüllerimize ve parkta bulunup davetimize icabet eden tüm genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah gençlerimizi bizi ve tüm gençlerimizi hidayet istikametinden ayırmasın inşaallah." dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Doğru, "Gençlere yakın zamanda şehit edilen kardeşimiz Sacit Pişgin'in hayatı ile ilgili pasajlar aktardık. Onun mücadelesine değindik. İfsat şebekelerinin gençlerimizi ağına çekmeye çalıştığı bu dönemde gençlerle bir araya gelerek muhabbet etmek toplumun ıslahı için çok önemli." ifadelerine yer verdi.

Hür Gençliğin etkinliği, ilahi, ezgi ve çeşitli aktiviteler ile devam etti. Gençlerle çay eşliğinde yapılan sohbetlerin ardından etkinlik sona erdi. (İLKHA)