Milletvekili Demir: En köklü sorunlarımız HÜDA PAR'ın siyaset anlayışıyla çözüme kavuşacaktır

Cizre İlçe Başkanlığı 4.Olağan Kongresi'nde konuşan Demir, HÜDA PAR'ın Meclis'te en önemli hedefinin yeni bir anayasa oluşturulmasının alt yapısını oluşturmak olduğunu belirtti.

Ekleme: 17.09.2023 14:55:04 / Güncelleme: 17.09.2023 15:12:15 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak Cizre ilçe 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Esaslarımız ve dini değerlerimize uygun siyaset yapmak zorundayız"

Siyaseti, "halka hakça hizmet etmek" olarak tanımlayan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, "4'üncü Olağan Kongre'nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu memlekete pak ve temiz bir siyasete ihtiyaç vardır. 100 yıldan bugüne kadar memleketimiz sahipsiz kalmıştır. Dürüst ve gerçek siyaset yapılmamıştır. Bu yüzden bu memleket hizmete, kardeşliğe ve barışa aç kalmıştır. Zor ve zahmetli süreçte HÜDA PAR kuruldu. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Cizre teşkilatımız da bu zorlu süreçlerden geçti ve ağır bedeller ödedi. Bu sebeple Cizre teşkilatına minnet ve şükranlarımı iletiyorum. Siyasette işimiz hakikaten zordur. Özelikle bölgemizde bu daha da zordur. Bizim diğer partilerden farkımız vardır. Bizim yaptığımız siyaset diğer partilerin yaptığı gibi değildir. Esaslarımız ve dini değerlerimize uygun siyaset yapmak zorundayız. Siyaset bize göre; halka hakça hizmet etmektir. Yani siyasi partilerin, belli başlı bazı elitlerin ve bunların iktisadi kuruluşlarının değil, memleketin kazanmasıdır. Siyaset kurumlarının halkın sırtından rant, makam ve mevki peşine düşerek menfaate kul ve köle haline gelmeleri, ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelmektedir. Üstat (Bediüzzaman), 'Menfaat üzere yapılan siyaset canavarlıktır' diyerek bu tehlikeye en çarpıcı izahı getirmiştir. Bu zor coğrafyada siyaset yapmak çok ağırdır. Bedel isteyen bir durumdur." ifadelerini kullandı.

"Bizim siyasetimiz halk içindir"

Usulsüzlüklerle, hukuksuzluklarla, rant ve menfaat odakları ile mücadele edeceklerini belirten Demir, "Memleketin geleceğini tehdit altında gördüğümüz ve memleketin HÜDA PAR'a ihtiyacı olduğunu fark ettiğimiz için 15 Mayıs seçimlerinde bir ittifak içerisinde seçimlere girme ihtiyacı duyduk. Bu ittifaktan biz de ittifak yaptığımız parti de Türkiye de kazandı. Bugün HÜDA PAR, 4 milletvekili ile siyasetin tam merkezinde ve Meclis'te yerini aldı. Yanlışa yanlış deme ve karşısında yer alma ile memleketin menfaatleri doğrultusunda doğruyu savunma ve doğrudan yana olma anlayışımız bundan sonraki süreçte de taviz vermeden devam edecektir. Vesayet sevdalıları ile mücadele edeceğimiz gibi usulsüzlükler, hukuksuzluklar, rant ve menfaat odakları ile de mücadelemiz hep sürecektir. Herkesin hakkının tam ve eksiksiz olarak kendisine verilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Partimizin en öncelikli çalışma sahası, ülkemizin kadim kültürünü, değerlerini, kardeşliği toplumsal yapımızın temeli olan aileyi korumak ve genel ahlakı güçlendirmek ve bir kez daha ayağa kaldırmaktır. Allah'ın verdiği temel insan hakları ve özgürlükleri tartışma ve pazarlık konusu olmaktan çıkarmak da bizim siyasetimizin ana amaçlarından bir tanesidir. Bizim siyasetimiz halk içindir." şeklinde konuştu.

"HÜDA PAR bir turnusol kâğıdı gibi, yerli ve yabancı bütün memleket düşmanlarını deşifre etmiştir"

Siyasetçilerin milletin vekilliğini yapması gerektiğinin altını çizen Demir, "Halkın malını, canını, inancını, kutsallarını, kültürünü, dilini korumalı, korumaya çalışmalıdır. Ancak bu şekilde siyaset halk ile barışık bir şekilde yapılmış olur. Siyaset ve siyasetçi halktan uzaklaştıkça temel hususlarda da bir yozlaşma, zayıflama ve geriye gidiş başlamaktadır. Bu nedenle toplum bugün büyük bir tehdit ile karşı karşıyadır. Geleceğimiz büyük bir tehdit altındadır. Bizim her şeyden önce geleceğimizi güven altına almamız lazımdır. Farklılıkların bir kenara bırakılarak tam bir adalet içerisinde bir kardeşlik tasavvuru olanlar HÜDA PAR'dan korkmazlar. Ama memleketi dış mihraklara peşkeş çekerek gücünü kırmak isteyenler ile toplumumuzu inancından, ahlakından uzaklaştırmak isteyenler elbette ki HÜDA PAR'dan korkacak ve hep birlikte saldıracaklardır. Onlar korksunlar zaten. Allah'ın izni ile biz memleketimizi, toplumumuzu, inanç ve değerlerimizi hiç kimseye çiğnetmez ve memleket düşmanlarına pabuç bırakmayacağız. HÜDA PAR bir turnusol kâğıdı gibi, yerli ve yabancı bütün memleket düşmanlarını deşifre etmiştir. Memleketin kaderini uluslararası üst akla havale edenlerin nasıl da kin ve düşmanlık kustuklarına şahitlik ettik hep birlikte." dedi.

"Türkiye'nin bu yeni yüzyılının kayıp bir yüzyıla dönüşmemesi için sorunlar aşılmalıdır"

Memleketin hala bir darbe anayasasıyla idare edildiğini aktaran Şahzade Demir, "Malum, Türkiye 2'nci yüzyılının henüz başındadır. Osmanlı bakiyesi bir ülke olan Türkiye hem dünya konjonktüründe hem de kendi iç dengelerinde istenen noktada değildir maalesef. Öte taraftan; memleket hala bir darbe anayasasına göre idare ediliyor. Bu nedenledir ki devlet ile toplum arasında uyumsuzluklar hala devam ediyor. Eşit yurttaşlık, temsilde adalet, temel insan hakları ve özgürlükler, gelir ve vergi dağılımında adaletin ikamesi, toplumsal realitelerle uyuşan yerli eğitim sisteminin oluşturulması ve toplumumuzun temel dinamiği olan aile kurumu gibi konularda yüzyıllık sorunlar aşılamıyor. Türkiye'nin bu yeni yüzyılının kayıp bir yüzyıla dönüşmemesi için bu sorunlar aşılmalıdır. Etnik, kültürel ve inanç anlamında ülkede yaşayan bütün farklılıkları bütün boyutları ile kucaklayan, herkesin kültürünün, kimliğinin, inancının garanti altına alınarak farklılıkları güce dönüştüren yeni bir anayasa yapılması, yeni yüzyılın mukaddimesi olarak kabul edilmeli ve ilk iş olarak buradan başlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Biz sorunların barış içinde ortak akılla çözülmesini istiyoruz"

HÜDA PAR'ın Meclis'teki en önemli hedefinin yeni bir anayasa oluşturulmasının alt yapısını oluşturmak olduğunu hatırlatan Demir, "Biz fikirler üzerinden bir yarış olsun istiyoruz. Kavga, gürültü, çatışma, yalan ve iftira üzerinden değil. Fikrine güvenen, sözünün arkasında durabilen ve gelecek perspektifinden emin olanlar siyaset meydanında boy göstersin. Kin ve nefret kusarak toplumu kutuplaştırmaya çalışanların bir fikirlerinin olmadığını özellikle ifade etmek isterim. Memlekette birçok sorun vardır. Bölgemiz ve Kürt kardeşlerimiz de birçok sorun ile boğuştu bugüne kadar. Biz sorunların artık güzellikle, barış içinde, konuşarak, tartışarak, ortak akıl arayarak çözülmesini istiyoruz. Memlekete daha çok zarar veren, şehirlerin yıkılmasına, insanların ölmesine sebep olan yöntemler çözüm olamazlar. Yıllardan beri var olan pratik bunu net olarak ortaya koymuştur. Evet, dünya kadar sorunumuz vardır. Çözüm yolları da tıkalı değildir. Bütün bu sorunların siyaset kurumuna taşınarak çözülmesi ve memleketin mamur hale gelmesi için elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağız." dedi.

"Bu memleket gerçekten on yıllardır hak ettiği hizmeti görmedi"

Yerel sorunların da gündemlerinde olduğunu belirten Demir, "Memleketin bütün sorunları bizi yakından ilgilendiriyor. İnsanımız huzur ortamına kavuşana kadar ve bütün sorunlar çözülene kadar biz koşturmaya devam edeceğiz. Bu anlamda Cizre'mizin de var olan sorunları bizi yakından ilgilendiriyor. Yıllardan beri hizmet görmeyen bir ilçemizin hak ettiği hizmete, huzura ve refaha kavuşması en öncelikli çalışma sahamızdır. Bu anlamda Cizre ve de Şırnak'ın dünya kadar sorun ve sıkıntısının olduğunu biliyoruz. İşsizlik, fakirlik ve yoksulluk memleketin bir realitesi haline gelmiştir. İşsiz gençlerimiz sokaklarda art niyetli insanlara malzeme oluyor, kötü yollara giriyor ve kötü alışkanlıklara alışıyorlar. Bu durum bize büyük bir ızdırap veriyor. Bu mevcut halin bu şekilde davet etmesine izin vermeyeceğiz. Buralarda yatırım yapmak ve gençlerimizi istihdam etmek için birçok alternatif oluşturulabilir. Habur Sınır Kapısı gibi büyük bir imkân vardır. Habur'da yapılan ihracat yıllık 10 milyar doların üzerindedir. Ancak bu imkândan bölge halkı istifade etmemektedir. Buradaki vatandaşlarımızın ekonomik anlamda istifade etmeleri için Habur ile alakalı yapılabilecek birçok yatırım vardı. Ancak bugüne kadar böyle bir imkân oluşturulmadı. Gabar Dağı'nda çıkan petrol yeni bir saha, yeni bir sektör açmıştır. Petrol ve petrol ürünlerinin işletilmesine dair bölge halkının da istifade edeceği ve bölgenin kalkınmasına vesile olacak birçok yatırım yapılabilir. Bu memleket gerçekten on yıllardır hak ettiği hizmeti görmedi. Altyapıda çok ciddi sıkıntılar var. Cizre'de olduğu gibi il ve ilçelerin neredeyse hepsinde büyük bir su sıkıntısı vardır. Dicle Nehri'nin ıslah edilerek temizlenmesi, boğulmaları karşı önlem alınması aciliyet kesp eden bir yol durumdur. Yol, kanalizasyon, çevre temizliği ve diğer sahalarda da benzeri birçok eksiklik mevcuttur. Hastaneler çok yetersizdir, işleyişlerinde ciddi eksikler vardır. İkizce 'de yapılacak olan hastanenin projesinde depreme karşı duyarlılık anlamında büyük bir eksiklikler vardı. Projelendirmede büyük hatalar yapılmıştır. Bu hataların tamamlanarak bir an önce bitirilmesi için Ankara'da büyük bir gayret gösteriyoruz. Şırnak'a da Allah'ın izni ile bu projenin hızlandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. " ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR Türkiye'de çok ciddi bir umut haline gelmiştir"

HÜDA PAR şu anda toplumun umudu ve sorunların çözümü konusunda bir umut olduğunu söyleyen Demir, "HÜDA PAR bugün Türkiye'de çok ciddi bir umut haline gelmiştir. Siyaset kurumunun iflas etmesi, sorunlara çözüm üretememesi, her geçen gün bunların daha da derinleşerek çözümsüzlüğe mahkûm edilmesi, ekonomik sıkıntılar, enflasyon, sağlık sorunları, kardeşlik ve birlikteliğin tesisi, yeni neslin muhafazası ve geleceğin inşası, aile kurumu ile değerlerimiz ve diğer bütün hususlarda bir çözümsüzlük ve tıkanıklık söz konusudur. Türkiye'de siyaseti takip eden herkes de siyaset kurumunun nasıl bir çaresizlik ve acziyet içerisinde bulunduğunu idrak etmiş ve itiraf etmiştir. Bu anlamda HÜDA PAR şu anda toplumun umudu ve sorunların çözüm adresinde bir nefes, geleceğin inşa aşamasında çok büyük bir umut haline gelmiştir. Bu umudun heba edilmemesi lazım." diye konuştu.

Kongrede yapılan oylamada, mevcut Başkan Reşit Gözüngül yeniden seçildi. Demir, kongre sonrası il ve ilçe kadrolarıyla hatıra fotoğrafı çekti. (İLKHA)

İlgili Galeriler