Bismil'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlendi

Kur'an Nesli Platformu, Bismil'de namaz eğitimini tamamlayan çocuklara yönelik "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenledi.

Ekleme: 11.09.2023 11:40:05 / Güncelleme: 11.09.2023 11:42:48 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Her yıl 7-10 yaş arası çocuklara yönelik verilen 15 günlük namaz eğitimi veren Kur'an Nesli Platformu, eğitim akabinde il veya ilçe genelinde "Hayat Namazla Güzeldir" başlıklı etkinliklerini bu yıl da düzenliyor.

Finalinin 17 Eylül Pazar günü, Diyarbakır merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde düzenlenecek olan etkinlik dün Bismil'de gerçekleşti.

15 günlük namaz eğitimini tamamlayan kız ve erkek çocukların anne babalarıyla Bismil Millet Bahçesi'nde katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra çocuklar cemaatle namaz kıldıktan sonra ikramlar verildi ve çeşitli oyun ve aktivitelere yer verildi.

Hadis-i şerif, ayet okuma, namazın önemine dair şiir ve Kürtçe Türkçe ilahilerin seslendirildiği programda çocuklar çok mutlu oldu.

Programda namazın önemine değinen İmam Hatip İbrahim Çiçek, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hüzün senesinde Mirac'a yükseldiğini, bir mü'minin de hüznünü, derdini ve mutluluğunu anlatmak için Mirac'a yükselebileceğini ve bunun da namaz olduğunu belirtti.

 Gerçekleştirilen etkinliklerin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (İLKHA)