HÜDA PAR Karaköprü Gençlik Kolları "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" temasıyla bir araya geldi

HÜDA PAR Şanlıurfa Karaköprü İlçe Gençlik Kolları, sosyal alanlarda farkındalık oluşturmak amacıyla "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" temasıyla bir araya geldi.

Ekleme: 09.09.2023 23:55:05 / Güncelleme: 09.09.2023 23:55:05 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Parklar; toplumun, ailelerin dinlenme yeri olması gerekirken son dönemlerde ortaya çıkan görüntülerle kötü alışkanlıkların yayıldığı yerler haline dönüşmüş durumda.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı, teşkilatlarının olduğu tüm illerde, parklarda toplumun tepkisini çeken olaylara dikkat çekmek amacıyla 19 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" mottosuyla farkındalık etkinlikleri düzenliyor.

Program kapsamında Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde Mesire Alanında bir araya gelen gençler, helal dairesinde gönüllerince eğleniyor.

Programa; HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Karaköprü ilçe Başkanı Rüstem Çakmak, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fadlullah Güneş ve Hür Gençlik katıldı.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda bir süre kitap okunup ardından Akşam namazı eda edildi.

Düzenlenen buluşmaya katılan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fadlullah Güneş gençlere bir konuşma yaptı.

Güneş, yaptığı açıklamada, "Sürekli temayülde olan genç kardeşlerimizin kalbini çevreden gelen telkinlere uymaktan, çevrenin rengine ve ahengine kapılıp, bu tesirler neticesinde menfi bir kök salmaktan arındırıp, İslamiyet’in rengiyle boyamayı, kendimize büyük bir sorumluluk ve vazife olarak bildik. Bu hakikat göz önünde bulundurulduğunda, kalpteki iman nurunu korumak ve manevi terakki için iyi insanlarla, Allah’ın Salih kullarıyla birlikte olmak, onların tesir dairesi içinde yaşamak gerekmektedir." dedi.

"Helal dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir"

Fadlullah Güneş

Gençlerin haram dairesine girmeden de eğlenmesini göstermenin mümkün olduğunu belirten Güneş, "Gayemiz Rıza-i İlahi doğrultusunda yetiştirmek istediğimiz gençlerin doğru yolda yürümeleri için önlerini açıp, Üstad Bediüzzamanın ‘’Helal dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur.’’ sözünü düstur edinerek; bu daire doğrultusunda yol yürüyen gençlerimizin; haram dairesine girmeden de eğlenip, arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmelerinin mümkün olabileceğini göstermek ve zamane gençlerine örneklik teşkil etmektir." şeklinde konuştu.

"Gençlik yapılanması kısır ise o hareketin yaşanması çok azdır"

Rüstem Çakmak

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Karaköprü ilçe Başkanı Rüstem Çakmak, "En önemli konulardan bir tanesi de gençlik üzerinden olabilecek çalışmalardır. Toplumun içerisindeki en büyük hizmetlerden bir tanesi de gençliğin yönünün nereye gittiğine bakarsınız. Eğer gençlik yönünü tam olarak belirleyemiyor ise bugün eğer bizim istediğimiz düşünce olarak fikir olarak ilahi bir minvale istikamete doğru gitmiyor ise asıl sıkıntı oradadır. Biz de diyoruz gençlik eğer yetişecekse toplum içerisinde duracak ise bu da bizim istediğimiz yani Allah'ın bizden istediği bir şekil ve şema üzerinde olmak zorundadır. Biz şuna inanıyoruz; bir yapılanmada, bir örgütlenmede, bir harekette eğer gençlik yapılanması kısır ise o hareketin yaşanması çok azdır, sınırlıdır." ifadelerini kullandı.

Program, İslami halay ve ikramın ardından dua ile son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler