Akaryakıta gelen zamlar vatandaşı elektrikli araçlara yönlendirdi

Ekonomik açıdan sıkıntılar çeken vatandaş, akaryakıt fiyatlarının sürekli artması nedeniyle elektrikli scooter bisikletler ve motosikletlere rağbet gösteriyor.

Ekleme: 06.09.2023 11:05:07 / Güncelleme: 06.09.2023 11:05:37 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından, elektrikli araç satışı yapan esnaflar sipariş yoğunluğuyla karşı karşıya kalıyor.

Elektrikli araç alım satımı gerçekleştiren esnaf, artan talepler nedeniyle siparişlere yetişemediğini belirtti. Elektrikli motorlar, ATV'ler, elektrikli bisikletler, üç tekerlekli motorlar ve benzinli motorlar gibi çeşitli ürünleri sattığını ifade eden esnaf, akaryakıt zamlarının elektrikli araç talebini artırdığını vurguladı.

Güncel yasalara göre 50 cc'ye kadar olan motosikletler B sınıfı, yani otomobil ehliyetiyle kullanılıyor olması otomobil alamayan vatandaşları 50 cc motor almaya yöneltti.

Bilgin motor yetkili Servis’in sahibi Bilgin Okuyucu İLKHA muhabirine konuştu.

Akaryakıt zamlarıyla birlikte taleplerin arttığını aktaran Okuyucu, "Türkiye genelinde elektrikli ve motor gücü zayıf araçların şehir içerisinde kullanımında artış var. Sıfır ve ikinci el otomobillerin fiyatlarının yüksek olması insanları elektrikli araçlara yöneltti. Fiyatlar ise 34-35 bin liradan başlıyor. Fiyatları kadar yakıt masrafının da az olması, insanları özellikle şehir içi ulaşımda tercihe yöneltti. Ödemesini alıp siparişini verdiğimiz ürünler var." diye konuştu.

Otomobil fiyatlarının yüksek olmasından dolayı elektrikli motosiklet satışlarının artığını belirten Okuyucu, "Otomobil fiyatlarının yüksek olmasından dolayı elektrikli ve benzinli motosikletlere büyük bir rağbet var. Müşterilerimiz elektrikli ve benzinli motosikletlere rağbet gösteriyor ama fiyatların günden güne artması vatandaşın mağduriyetini daha fazla artırıyor." dedi. (İLKHA)