Babacan'dan vergisiz telefon değerlendirmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alan gençlere vergi muafiyeti sağlayacaklarını açıklamasının ardından Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonunun sadece Türkiye'de üretilen modelleri kapsadığını açıklamaştı. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, konu ile ilgili "Üniversite öğrencilerinin vergisiz cep telefonu almasına olanak sağlayacak plan olumlu; ancak yetersiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ekleme: 31.08.2023 21:59:40 / Güncelleme: 31.08.2023 21:59:40 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi açıklamasında “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız." açıklamasında bulunmuştu. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun üniversitelilere ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonunun sadece Türkiye'de üretilen modelleri kapsadığını açıklamasının ardından birçok öğrenci hayal kırıklığına uğratmıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan vergisiz cep telefonu ile ilgili "Üniversite öğrencilerinin vergisiz cep telefonu almasına olanak sağlayacak plan olumlu; ancak yetersiz. Bu planın yalnızca Türkiye’de üretilen telefonları kapsaması ve tek seferlik olması yanlış" değerlendirmesinde bulundu.

"GENÇLER İÇİN TÜM TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNDE VERGİLERİ DAİMİ OLARAK DERHAL DÜŞÜRÜN"
Babacan da sosyal medya platformu X üzerinden konuya dair açıklamalarda bulundu. Teknolojik cihazlara erişimin çağın gereği olduğunu vurgulayarak yaptığı videolu paylaşımda Babacan, "Üniversite öğrencilerinin vergisiz cep telefonu almasına olanak sağlayacak plan olumlu; ancak yetersiz. Bu planın yalnızca Türkiye’de üretilen telefonları kapsaması ve tek seferlik olması yanlış. Sıkça dile getirdiğim gibi, vergide sürümden kazanılabilir. Gençlerimizin cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi cihazlara kolay erişimi çağın gereğidir. Çağa ayak uydurun ve gençler için tüm teknoloji ürünlerinde vergileri daimi olarak derhal düşürün" dedi.

Üniversite öğrencilerinin bir defaya mahsus olarak vergisiz alabileceği telefonların; Xiaomi, Samsung, OPPO, TCL, REALME, OMİX, GENERAL MOBİLE, TECNO MOBİLE, POCO gibi Türkiye’de üretim yapan markalara ait olması gerektiği ortaya çıkmıştı.

Etiketler: