Bingöl Valiliğinde ‘Şura Planlaması’ yapıldı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında "Bal Şurası, Bal Fuarı ve Kısa Film Festivali" konu başlıkları ile 'Şura Planlaması' yapıldı.

Ekleme: 29.08.2023 18:15:05 / Güncelleme: 29.08.2023 18:24:37 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Usta’nın yanı sıra Belediye Başkanı, Bingöl Üniversitesi Rektörü, Vali Yardımcısı, ilgili kurum müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış ve selamlama konuşmasını Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta şunları ifadelere yer verdi:

"Bingöl de Vali olarak göreve başlayalı bir hafta oldu. İnşallah Bingölümüze, ülkemize ve şahsımıza güzel hizmetler yapmaya vesile olur. Kısa Film Festivaline Bal Şurasını da ekleyerek 13-15 Kasım tarihleri arasında program yapmak gibi bir fikrimiz var. Bal şurasının Bingöl’de yapılacak olmasını son derece değerli buluyorum. Çünkü uluslararası platformlarda kalitesini tescillemiş ve bir markaya dönüşmüş ‘Bingöl Balı’mız var. Dolayısıyla ilk Bal Şurasının Bingöl’de yapılması, hem Bingöl’ün tanıtımı hem de balcılarımız açısından çok önemli olacaktır. Üniversitemiz bünyasinde yapılacak olan şuraya birer paydaş olarak Bingöl Valiliğimiz, Bingöl Belediyemiz ve Ticaret Sanayi Odamız başta olmak üzere bütün kurumların destek olacağı ve tanıtımın üst düzeyde gerçekleşeceği kanaatindeyim. Bingöl Valiliği olarak sürecin her aşamasında destekçi olacağız inşallah. Bingöl Valiliği olarak elimizi taşın altına koyacağız."

“Mermeri delen damlaların gücü değil, sürekliliğidir”

Vali Usta, "Kurumlarımızdan ve tüm paydaşlarımızdan bu sürece tam destek bekliyorum. Mermeri delen damlaların gücü değil, sürekliliğidir. Onum için hep birlikte aynı hedefe yoğunlaşalım. Bu şurayı başarı ile sonuçlandırabilirsek bu sonuç sadece bazı kurumların değil Bingöl’ün başarısı olacaktır. Kurumlarımızın uyum içinde ve en güzel şekilde programı tamamlayacağına yürekten inanıyorum. Allah bal tadında başlamayı ve bal tadında sürdürüp tamamlamayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Toplantı, katılımcıların değerlendirmeleri ve fikir alışverişi akabinde sona erdi. (İLKHA)