Elektrik akımına kapılan tarım işçisi hayatını kaybetti

Şanlıurfa'dan mevsimlik tarım işçisi olarak gittiği Kocaeli’de  elektrik akımına kapılan 11 yaşındaki tarım işçisi hayatını kaybetti.

Ekleme: 29.08.2023 16:40:06 / Güncelleme: 29.08.2023 16:40:06 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa’dan batı illerine mevsimlik işçi olarak giden ailelerin yürek yakan dramı bir türlü bitmek bilmiyor.

Ailesiyle birlikte mevsimlik tarım işçisi olarak gittiği Kocaeli’nin Kandıra ilçesine giden küçük Songül A. elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Olayla ilgili bir açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu soruna karşı duyarsız kalan siyasilere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Özaslan, hazırlamış olduğu mevsimlik işçi raporunu da paylaşarak şunları söyledi:

"Urfalı Küçük Songül... 11 yaşındaydı ve dün taziyesi vardı. Konya Akşehir'de Urfalı 'Mevsimlik Tarım İşçisi' bir ailenin çocuğu olarak doğdu... Kocaeli Kandıra'da yine 'Mevsimlik Tarım İşçisi' olarak bir tarlada elektrik akımına kapılarak vefat etti... Doğru dürüst okul yüzü görmedi... Oysa ne hayalleri vardı..! Ne doğarken Urfa'daydı ve ne de vefat ederken... Şanlıurfa bu şekilde nice evlatlarını kaybetti. Yoksulluğun gurbeti zordur... Yaşamayan bilmez..! Peki, Ya gurbetin taziyesi..? İnsanın boğazı düğümleniyor... Bu soruna çözüm bulmayan/aramayan siyaset, yerin dibine batsın..! ...... ....... yerin dibine batsın..! ...... ....... yerin dibine batsın..!" (İLKHA)