Akşener'in konuşmasına DEVA, Gelecek ve Saadetten ilk yorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyon’da yaptığı konuşmasında 14-28 Mayıs seçimlerinde ittifak ortağı ve cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştirmiş, yerel seçimler için “Seçime ayrı ayrı girelim” çağrısı yapmıştı. Millet ittifakının bileşenlerinden Akşener'in açıklamalarına ilk yorum geldi.

Ekleme: 29.08.2023 10:18:58 / Güncelleme: 29.08.2023 10:19:24 / Güncel
Destek için 

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya'ya Akşener'in açıklamalarını sordu. Bülent Kaya, “Düne takılmadan önümüzdeki süreci konuşmak gerekiyor. Dün dünde kaldı, Türkiye’nin önemli sorunlarına odaklanmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Her partinin seçim sürecinde atılan adımların artı ve eksilerini değerlendirilerek yeni bir yol haritası çizeceğini, bunun kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kaya, “Bu tartışmaları kamuoyu önünde yapmak fayda sağlamaz” değerlendirmesini yaptı.

Gelecek Parti’sinden Selçuk Özdağ da ‘dünü konuşmamak gerektiği’ yönündeki görüşünü, “Beraberce bir iş birliği yaptık, başaramadık. Yenilgi yalnızdır, kimse sahiplenmez. Hepimizin az veya çok vebali, az veya çok sevabı var. Biz siyaset kurumu olarak bunlardan ders alarak görevimizi nasıl yapabiliriz bunu düşünmeliyiz. Önümüze bakmamız gerekiyor” sözleriyle ifade etti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin’se Meral Akşener’in konuşmasında ‘yeniye dair’ bir şey olmadığını belirterek, “Sayın Akşener, daha öncesinden bildiğimiz cümleleri kurdu, daha önceki açıklamalarına benzer açıklamalar yaptı” dedi.

Partisinin özeleştiriyi bir bütün olarak yaptığını kaydeden Şahin, “Millet İttifakı bileşenleri ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı iki belediye başkanı olarak hep birlikte kaybettik. Sadece Sayın Kılıçdaroğlu kaybetmedi” ifadelerini kullandı. Şahin, Millet İttifakı’ndaki tüm partilerin gerekli dersleri çıkararak vatandaşa umut olacak yol ve yöntemi geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Etiketler: