Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Elâzığ'da

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şehir Buluşmaları ziyaretleri kapsamında önemli temaslarda bulunmak için Elâzığ'a geldi.

Ekleme: 28.08.2023 14:45:04 / Güncelleme: 28.08.2023 14:52:16 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi temaslarda bulunmak için Elâzığ'a geldi.

Ak Parti İl binasında gerçekleştirilen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adalet ve Kalkınma Partisi Elâzığ milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ak Parti Elâzığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve partililer katıldı.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında Bakan Kacır, önemli açıklamalarda bulundu.

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası işletmelere bakanlık olarak verdikleri destekleri anlatan Bakan Kacır, "Deprem sonrasında kobilerimizin hızlı toparlanmaları adına bütün işletmelerimizin KOSGEB'e olan 2023 borçlarıyla hayatını kaybeden tüm işletmecilerin borçlarını sildik. Depremde zarar görmüş iş yerleri için ilk yılı geri ödemesi olmak üzere 36 ay vadeli acil destek programını uygulamaya koyduk. Elâzığ'da bu kapsamda 327 işletmemize destek verdik. Türkiye deprem sonrası ekonomik canlanma projesi ile kobilerimizin güçlenmesi için 450 milyon dolar değerinde uluslararası bir finansman kaynağını ülkemize kazandırdık. Bu finansman kaynağıyla hasar derecesine bağlı olarak Elâzığ'da ki işletmelere 150 bin liradan 400 bin liraya kadar faizsiz finansman desteği sağlayacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)