Malatya Umut Kervanı 500 depremzede aileye gıda yardımında bulundu

​​​​​​​Depremin ilk anından beri yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı, yurt dışındaki kuruluşların desteğiyle hazırlanan 500 gıda kolisini ihtiyaç sahibi depremzede ailelere ulaştırdı.

Ekleme: 27.08.2023 17:40:04 / Güncelleme: 27.08.2023 18:02:50 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarında bulunan Umut Kervanı, depremden etkilenen iller başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da ilk andan şu ana kadar hayırseverlerin destekleri doğrultusunda yardım çalışmalarına ara vermeden devam eden Malatya Umut Kervanı, bölgede depremzede ailelerin umut kapısı oldu.

Umut Kervanı ile beraber protokol imzalamış derneklerden çalışma alanı Mısır olan Özgür Ümmet Derneği, Kuveyt'te Cemaat'ül-İslamiyye kuruluşuyla beraber Malatya'daki depremzedelere ulaştırmak üzere 500 gıda kolisi gönderdi.

Kentte çalışmalarını sürdüren Malatya Umut Kervanı, gönderilen yardımları paketleyerek Özgür Ümmet Derneği temsilcileriyle beraber depremden etkilenerek mağdur olan, konteyner veya çadırkentlerde kalan depremzedelere ulaştırdı.

Yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Malatya Umut Kervanı Koordinatörü Bahçet Sevgili, "Özgür Ümmet Derneği tarafından Malatya'daki depremzedelere ulaştırmak üzere bağışladıkları 500 kolilik gıda yardım paketini Allah'ın izniyle kendileriyle beraber yardıma muhtaç kardeşlerimize dağıtacağız." dedi.

Özgür Ümmet Derneği Başkan Yardımcısı Eymen Hamis ise, Malatya'ya muhtaçlara yardımcı olmak için geldiklerini belirterek "Rabbimizden bu musibeti bir an önce kaldırması ve her daim bizleri hayır üzere birleştirmesini niyaz ediyoruz. Şafak Şam derneğindeki kardeşlerimiz de bu çalışmada bizlere yardımcı olmaktalar. Aynı şekilde Kuveytli Ayet Hayır Derneği de daha önce defalarca gerçekleştirilen ve ileriki süreçte de tekrarlanacak olan bu ve benzeri yardımlarda bulunacaklardır."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler