Paris'te yasak öncesi elektrikli skuterler kaldırılıyor

Fransa'nın başkenti Paris'te 1 Eylül'den itibaren kiralama yasağı öncesinde elektrikli skuterler kaldırılıyor.

Ekleme: 27.08.2023 16:45:09 / Güncelleme: 27.08.2023 16:50:44 / Dünya
Destek için 

Üç kiralama şirketi Dott, Lime ve Tier, 15.000 elektrikli skuterleri şehirden çıkarmak zorunda kalacak

Skuter kiralama hizmetleri, şehir yetkililerinden alınan ve süresi 31 Ağustos'ta dolacak olan ruhsatın sona ermesinden önce bile Paris sokaklarından skuterleri aşamalı olarak kaldırmaya başladı.

Fransa medyasına göre "skuter kiralaması" konusundaki yasak, 2 Nisan'da yapılan referandumda onaylandı ve katılımcıların yüzde 90'ı şehirdeki hizmetin kaldırılmasını destekledi.

Oylamaya seçmen listelerinde kayıtlı 1,3 milyon Parislinin toplam 103 bini katıldı. Referandum sonuçları tavsiye niteliğinde olmasına rağmen Belediye Başkanı Anne Hidalgo sözünü tutacağına ve kararı uygulayacağına söz verdi.

Kararla birlikte 1 Eylül'e kadar üç kiralama şirketi Dott, Lime ve Tier, 15 bin elektrikli skuterleri şehir dışına çıkarmak zorunda kalacak.

Tier Mobility, Paris'ten günlük 400 adet skuteri çıkardıklarını, son günlerde ise yaklaşık 750 adeti Ile-de-France'ın şehirleri arasında dağıtacaklarını bildirdi.

Dott ve Lime şirketlerine ait skuterler ise Paris'ten yalnızca Fransa'nın diğer bölgelerine değil, Londra, Kopenhag, Roma'ya dağılacak. (İLKHA)



Etiketler: