İpekyolu'nda projeler hizmete açılıyor

Van'ın İpekyolu ilçesinde 2023 yılında tamamlanan ve yapımı devam eden projeler halkın hizmetine açılıyor.

Ekleme: 25.08.2023 10:05:03 / Güncelleme: 25.08.2023 10:07:22 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Yapılan ve yapımı süren çalışmalara ilişkin kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarına bilgi veren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, "Belediyecilik hizmetlerini yerine getirirken hem kendi bakış açımıza, vizyonumuza göre hem de vatandaşların ihtiyaçlarına göre projeler geliştirdik." dedi.

2023 yılında önemli projeleri hizmete sunan İpekyolu Belediyesi, yakın zamanda Evlendirme Sarayı projesini hayata geçirdi. Yapımı devam eden Hüsrev Paşa Parkı, Çocuk Eğlence Merkezi, İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, Sahil Bandı, 8 Kulvarlı Atletizm Pisti, Erçek Flamingo Parkı,  Çocuk Akademisi, Bilim Merkezi, Bostaniçi Yaşam Merkezi, Çocuk Spor Merkezi ve Bostaniçi Yaşam Merkezi gibi ilçenin çehresini değiştirecek projeleri de çok yakında halkın hizmetine sunmayı planlıyor.

Tarihi Van Kalesi'nin hemen arkasında bulunan, Hüsrev Paşa Parkı'nın açılışı için geri sayım başladı. Bu alan, İpekyolu Belediyesi tarafından gösterilen özveri ve titizlikle inşa edilmiş olup 90 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Bölgeye renk katacak sosyal donatılar, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve spor sahalarıyla Hüsrev Paşa Parkı yakın zamanda vatandaşlara hizmet verecek.

İlçenin en kapsamlı ve en maliyetli projelerinden olan sahil bandı proje alanına geçerek burada yürütülen çalışmalar ve gelinen ve son durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydın, vatandaşları Van Gölü ile buluşturacaklarını söyledi.

Aydın, "Kent sakinlerinin Van Gölü sahilinde aileleriyle birlikte güzel zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen 'Sahil Bandı' projesi inşaat alanında çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede çevre ve görüntü kirliliği oluşturan 307 ahırın yıkımını gerçekleştirerek çalışmalara başladık. Bataklık olan alanları da ıslah ederek altyapı çalışmalarını tamamladık. Biliyorsunuz ki bataklık bir alanda çalışma yürütmek oldukça zor ve maliyetli. Olumsuz hava koşulları da çalışmalarımızın yavaş ilerlemesine sebep olmuyor. Yine de ekiplerimiz tüm gücüyle bu alanda çalışmalarını yürütüyor.  Sosyal donatı alanları, 75 bin metrekarelik yeşil alanı, koşu parkuru, bisiklet ve yaya yolu, spor alanları ve çocuk eğlence alanları ile hemşehrilerimizin yanı sıra kente gelen ziyaretçilerin de güzel zaman geçirebilecekleri sahil bandı projesini yılsonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Sahil Bandı projemizde, bin kişilik amfi tiyatro ve sahnesi, otantik satış büfeleri, satranç alanları, açık aktivite alanları, profesyonel kaykay pisti, çocuklar için masal diyarı konseptli oyun alanı, piknik ve dinlenme alanları, ibadethane, bebek bakım odası, WC, modern kent mobilyaları ile modern aydınlatma sistemi yer alacak." diye belirtti. (İLKHA)