Putin'den Evgeny Prigojin için açıklama geldi: 90'lardan beri...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da dün düşen uçakta hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin için başsağlığı dileyerek, "90'lardan beri tanıyorum, yetenekli bir iş insanıydı" dedi.

Ekleme: 24.08.2023 19:14:23 / Güncelleme: 24.08.2023 19:57:23 / Dünya
Destek için 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da düşen uçakta hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin için başsağlığı diledi.

Putin açıklamasında, ''Prigojin yetenekli bir insandı, araştırma devam ediyor. 90'lı yıllardan beri tanırım, iyi bir iş insanıydı. Araştırmaların ne söyleyeceğine bakacağız! Rapor biraz zaman alır. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Soruşturma Komitesi Tver’deki uçak kazasına ilişkin ön soruşturma başlattı, sonuna kadar gidilecek'' dedi.

Wagner lideri Evgeny Prigojin ve uçakta hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Putin, “Yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Prigojin’i 90’lı yılların başından beri tanıyorum, kaderi zor ama yetenekli bir iş insanıydı. Hayatında ciddi hataları vardı. Sadece ülkemizde değil, yurt dışında ve özellikle Afrika’da çalıştı ve önemli başarılar elde etti” dedi.

Prigojin’in kazadan hemen önce Afrika’dan döndüğünü belirten Putin, “Bildiğim kadarıyla dün Afrika’dan dönerek yetkililerle görüşmeler yaptı” dedi.

Rus paralı asker grubu Wagner ile ilgili de konuşan Putin, “İlk bilgiler Wagner şirketinin personelinin orada (Tver Bölgesi’ndeki uçak kazasında) olduğunu gösteriyor. Bu kişilerin ortak yaşamımıza önemli katkıları olduğunu belirtmek isterim. Wagner, Ukrayna’daki Neo Nazizmle mücadeleye önemli katkı sağladı” ifadelerini kullandı. Putin ayrıca Rusya Soruşturma Komitesi'nin kazayla ilgili soruşturma yürüttüğünü söyledi.

Etiketler: