TÜGVA Bingöl Yaz Okulu kapanış programı düzenledi

TÜGVA Bingöl İl Temsilciliği “Yaz Okulu” kapanış programı düzenledi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayip Erdoğan Konferans salonunda düzenlenen programa çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Ekleme: 23.08.2023 17:50:03 / Güncelleme: 23.08.2023 17:50:29 / Eğitim / Bingöl Haberleri
Destek için 

Programa TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Genç Belediye Başkanı Zeki Dirik, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve Bingöl HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Hatip Üçgül, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, Peygamber Sevdalıları Bingöl Bölge Koordinatörü Şefik Börü, kentteki STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda eğitim süreci içerisinde yapılan şiir yarışmasında Hazreti Muhammed'e ithafen yazdığı ‘Şefaat Ya Resulullah’ adlı şiir ile birinci olan Vali Kurtuluş Şişmantürk Ortaokulu öğrencisi Sıla Baraç, kaleme aldığı şiiri seslendirdi. Programda çocuklar ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Sunuculuğunu Muhammed Bayşu’nun yaptığı program Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından TÜGVA Bingöl İl Temsilcisi İsmail Bukan selamlama konuşması yaptı.

Bukan, "2 bin 600 öğrenci ile Bingöl, Solhan ve Genç olmak üzere Bingöl’de bu güne kadar STK’lar nezdinde yapılan etkinliklerin en büyük yaz okulunu gerçekleştirmiş olduk Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Bukan, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak lisede, üniversitede ve ortaokulda birçok çalışmaya imza attık. Gençlik deyince birilerinin aklına geldiği umursamaz gençlik değil, Musab bin Umeyr gibi Yesrip’leri Medine’ye çeviren, Cafer-i Tayyar gibi gittiği yerin kralına iman lezzetini tattıran, Yunus Emre’ler ve canlı şahidi olduğumuz ülkede çağ atlatan Selçuk Bayraktar’lar ve kendini davası uğruna feda edecek kadar büyük gençler olan Yasin Börü’ler ve onun hocası şehit Aytaç Baran’lar geliyor. Türkiye Gençlik vakfı olarak ‘Z kuşağı’ değil teknofest kuşağı, X kuşağı değil, teknoloji kuşağı, kısacası harf kuşağı değil Allah’ın izni ile İslam kuşağı yetiştireceğiz.” dedi.

“En başta imanımız için çalışacağız”

Bukan, “Görünmeye değer bir sahne var ortamda. Ekmiş olduğumuz fidanlar çok yakında büyük insanlar yeşertecek. Bugün nasıl ki ilimizden bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı çıktıysa, yarın da inşaallah ilimizde büyük âlimler, büyük mühendisler, büyük düşünürler ve inşaallah yarını bugünden daha güzel olacak kişiler olacaksınız. En başta imanımız için çalışacağız. Memleketimiz için çalışacağız ve hepsinden daha önemlisi İslam dünyası için çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Mescid-, Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacak, Türkiye yüzyılını inşa ve ihya edecek gençlik burada”

Programda konuşan TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ise, “Bugün üç önemli kişiden bahsedeceğim. Birinci olarak, Necip Fazıl Kısakürek, önce onu iyi bileceğiz. Necip Fazıl’ın çok önemli bir sözü var, diyor ki; ‘Devler gibi eserler bırakmak için karınca gibi çalışmak lazım.’ İkincisi ise İstanbul’u fetheden, çağ açıp çağ kapatan en genç padişah Fatih Sultan Mehmet. İstanbul’u fethederken demiş ki, ‘Onlar denizi zincirleyecek kadar akıllı ise biz gemileri karadan yürütecek kadar cesuruz.’ Üçüncü olarak Cumhurbaşkanımız dünyaya başkaldırarak Ayasofya’yı açıp zincirleri kırdı. Kendisi Ayasofya’yı açarken aynen şöyle söyledi; ‘Ayasofya’nın açılması Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir.’ Mescid-, Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacak, Türkiye yüzyılını inşa ve ihya edecek gençlik burada Elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.

Program okullar arası yapılan çeşitli yarışmalarda ödüle layık olan temsilcilere ödül verilmesi ile sona erdi. (İLKHA)

Etiketler:
İlgili Galeriler