Gaziantep’teki hastanelerin yetersizliği halkı mağdur ediyor

Suriye'den gelen sığınmacıların da dahil olduğu toplam 3 milyon nüfusa sahip Gaziantep'te, mevcut hastaneler ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyor.

Ekleme: 23.08.2023 13:25:04 / Güncelleme: 23.08.2023 13:28:24 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep’teki hastanelerin yetersizliği hastaları ve sağlık çalışanlarını zor durumda bırakıyor.

Nüfus yoğunluğunun yanı sıra çevre illerden de gelen hastalar dolayısıyla Gaziantep'teki hastaneler başvurulara cevap vermede aksaklıklara yol açıyor.

6 Şubat depreminden dolayı yıkım kararı alınan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziantep'teki hastane yetersizliği krizini tetikledi. Bu durum şu anda Mücahitler ek binasında ciddi bir yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.

Şehitkamil Devlet hastanesindeki yoğunluk vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Yaşanan yoğunluktan ve hastanelerin yetersizliğinden şikayetçi olan vatandaşlar, 2013 yılında inşaatına başlanılan 1875 yatak kapasiteli şehir hastanesinin 10 yıldır hala hizmete sunulamamasının mağduriyetlerin artmasındaki temel sebep olduğunu dile getiriyor.

Hastanelerde yaşanan yoğunluk artarak devam ederken randevu sorununun bir türlü çözülemediğini dile getiren vatandaşlar Sıcakla havalarda randevu beklemek ve randevu bulamanın kendilerini çok mağdur etiğini belirtiyor.

Şehitkamil Devlet hastanesinde yaşanan yoğunluk kameralara yansıdı. (İLKHA)