İşgalci siyonist KUDÜS’ÜN STATÜSÜNÜ DEĞİŞTİRİYOR

‘Vaad edilmiş topraklar’ gibi saçma bir iddia ile ortaya atılarak Filistinlilerin toprağını gasp eden Siyonist işgal yönetimi Kudüs’ü yahudileştirme planında yeni bir aşamaya geçiyor. Siyonist Rejim, işgal altındaki Kudüs'ün doğu kesimi için ciddi tehdit oluşturan ve işgal rejiminin bu kısım üzerindeki tahakkümünü güçlendirmeyi amaçlayan sözde "İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı"nı kabul etti. HAMAS, bu planın Kudüs’ü Yahudileştirme ve çirkin bir ırkçı tasfiye planı olduğuna dikkat çekerek tepki gösterdi.

Ekleme: 23.08.2023 05:00:40 / Güncelleme: 23.08.2023 09:44:00 / manşetler
Destek için 

Faruk Kuzu/ Doğruhaber

Siyonist Yahudi Rejimi’nin Kudüs’ü Yahudileştirme planı değişik maddeler içeriyor. Bunların başında Kudüs'te Filistinlilerin mahallelerinde işgal polislerinin ve belediye zabıtalarının sayısının artırılması yer alıyor. Böyle bir şey ise Filistinliler üzerindeki tehdidin artması ve bu toprakların gerçek sahibi olan Filistinliler üzerindeki demir yumruğun daha da güçlenmesi anlamına geliyor. 

Planın hedeflerinden biri de Kudüs şehrinde zalim işgal rejiminin eğitim programına göre eğitim alan öğrencilerin sayısını artırmak. Bununla birlikte Kudüs ahalisinden İşgal üniversitelerinde ve yükseköğretim kurumlarında okuyacak Filistinlilerin oranlarının azaltılması hedefleniyor. Bu konuda ileri sürdükleri gerekçe ise İşgalcilerin üniversite ve yükseköğretim kurumlarında okuyan Filistinli gençlerin aşırılığa yöneldikleri iddiası. İşgal rejiminin aşırı ırkçı siyonist Maliye Bakanı katil Bezalel Smotrich'in böyle bir iddiada bulunduğu belirtildi. 

HAMAS: BU YAHUDİLEŞTİRME VE IRKÇI BİR TASFİYE PLANIDIR

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) konuyla ilgili yaptığı açıklamada işgal rejiminin Kudüs'e yönelik sözde "İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı"na tepki gösterdi. 

HAMAS yaptığı açıklamada bu planın gerçekte bir Yahudileştirme ve çirkin bir ırkçı tasfiye planı olduğuna dikkat çekti. 

 İŞGALCİ EL HALİL’İ ABLUKAYA ALDI

Siyonist işgal rejiminin El Halil’de uyguladığı gayr-i insani baskınlara ve işlediği yargısız infazlara karşı Eğitim Kurumları tepki gösterdi.

Filistin Eğitim İdaresi, işgal altındaki Batı Yaka'nın El Halil kentinde, siyonist işgal rejiminin baskınları sebebiyle bir gün eğitim yapılmayacağını açıkladı.

El Halil'de silahlı saldırı sonucu bir işgalcinin ölmesi, birinin de ağır yaralanmasının ardından siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'nın El Halil kentine baskınlar düzenledi.

Siyonist işgal rejiminin tüm giriş çıkışları kapatarak askeri kontrol noktaları kurduğu El Halil'de, günlük hayat durma noktasına gelirken baskınlarda en az 8 Filistinli yaralandı.

El Halil kenti Eğitim İdaresi'nden yapılan açıklamada, baskınlar sebebiyle kentteki tüm okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Şehrin girişlerini kapatan ve birçok mahalleye baskınlar düzenleyen işgalciler sebebiyle öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğini sağlamak amacıyla salı günü okullarda eğitim öğretime ara verilmesi kararı alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

Yaralılara yardıma koşuyordu ALÇAKLAR BAŞINDAN VURDU!

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesine baskın düzenleyen İşgal güçleri, baskına karşı ayaklanan Filistinli gençlere gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti.

İşgal askerleri, çıkan olaylarda 8 kişiyi gerçek mermiyle yaraladı.

YARDIMA KOŞARKEN BAŞINDAN VURULDU

Amatör kameraya yansıyan görüntülerde, bir grup Filistinlinin, yaralıların taşınması sırasında ilk yardım ekiplerine yardım etmeye çalıştığı görülüyor. O anlarda bir Filistinli sivil, yaralılara müdahale eden gruba yardım için koşarken İşgal askerleri tarafından başından vurularak aniden yere yığıldı.

Sosyal medyada yayılan ve tepki çeken görüntülerde, Filistinli kişinin, sivil ve silahsız olması ve bölgede silahlı bir çatışma ortamı bulunmamasına rağmen başından kasten hedef alınması dikkati çekti.

Ağır yaralanan Filistinli, Nablus'taki Rafidia Hastanesi'ne kaldırıldı.

YARALI YOĞUN BAKIMDA

Filistinli sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Amid el-Cagub adlı 34 yaşındaki Filistinli, hastanede ameliyata alındı. İki saat sonra ameliyattan çıkan Cagub'un kanamasının durdurulduğu ve yoğun bakıma alındığı kaydedildi.

İşgal güçleri, 19 Ağustos'ta Nablus yakınlarındaki Huvvara beldesinde düzenlenen ve 2 yerleşimcinin öldüğü saldırının faillerini yakalamak için Filistin kent ve kasabalarına baskınlar yapmaya devam ediyor.

BATI YAKA VE KUDÜS'TE YİNE GENİŞ ÇAPLI BASKINLAR VE GÖZALTILAR

Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerine düzenledikleri baskınlarında, 47 Filistinliyi esir aldığı belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, Ramallah'ın kuzeybatısındaki bir beldeye düzenlenen baskında 16 Filistinlinin alıkonulduğu belirtildi.

El Halil'de 12, Kalkilya'da 6, Nablus'ta 5, Cenin'de 4, Tulkerem'de 3 ve Selfit'te de bir Filistinlinin siyonist işgal rejimi tarafından esir alındığı aktarıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te evlere sık sık baskın düzenleyen siyonist işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri esir alıyor.

Esir alınan Filistinliler hiçbir gerekçe gösterilmeden günlerce sözde "gözaltı merkezleri"nde tutuluyor.