HÜDA PAR Milletvekili Demir: İdil'deki su sorunu bir an önce çözüme kavuşmalı

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Şırnak'ın İdil ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Halkın sorunlarını dinleyen Demir, yaşanan su sıkıntısının çözümünün takipçisi olacaklarını söyledi.

Ekleme: 22.08.2023 15:05:10 / Güncelleme: 22.08.2023 15:08:18 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, İdil ilçesinde esnafları gezerek sorunları dinledi.

Yapılan ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan Demir, ilçede yaşanan su sıkıntısına dikkat çekti. 

Demir, "İdil'de esnafımızı ziyaret ederek dertlerini, sorunlarını dinledik. Diğer kurumlarımıza da ziyarete bulunduk. İdil'in resmini genel olarak çektiğimizde var olan sorunları talep ve beklentileri dinledik. Esnaflarımıza yönelik verimli bir ziyaretimiz oldu. Vatandaşlarımıza bir araya gelip hemhal olmak her zaman bizim için önceliklidir. Biz siyasetimizi her zaman sahada yapıyoruz. Ankara'da ve masa başında siyasetimizi yapmıyoruz. Halkımızla bir araya gelerek direkt onları dinleyip, birebir sorunlarını dinliyoruz." dedi.

İdil'deki su sorununun çözülmesi için yetkililerle görüşeceğini belirten Demir, "İdil'de en önemli ve ön plana çıkan sorun susuzluk sorunudur. 21'inci yüzyılda bir ilçede içme suyu olmayışı, ciddi anlamda su sorununun yaşanması, başta hükümet olmak üzere, hepimizin bir ayıbıdır. En kısa sürede bizim bu sorunu çözmemiz ve halkı su ile buluşturmamız lazım. Hizmetlerden yana eksik ve sıkıntılar olduğunu gördük. Yıllardan beri İdil'e ciddi anlamda hizmet edilmediğine dair ciddi şikâyetler oldu. Vatandaşlarımızın en önemli şikâyetlerinden bir tanesi de elektrik dağıtım şirketlerinden yana var olan sorunlar. Cezalandırmalar ve uçuk rakamlardan yana çok ciddi şikâyetler vardı. Dağıtım şirketi, neye göre ve nasıl ceza verdiğini kimsenin bilmediğini ve denetlemediğini, şeffaf olmayan bir durumun olduğu genel olarak ifade edildi. Bunlar halkımızın genel sorunlarıdır. Ama bizi üzen en büyük mesele, bu çağda ve bu yazın ortasında yaşanan su sorunu. Bunu en kısa zamanda ivedilikle gündemimize alıp, çözmemiz lazım. Hükümetten de beklentimiz bu yöndedir. Üzerimize düşen ne varsa Allah'ın izniyle yerine getirecek ve İdil'i en kısa sürede suya kavuşturacağız." diye konuştu.

İdil'de okul ve üst geçit sorununa da değinen Demir, şunları kaydetti:

"İdil'in ortasından geçen karayolu İdil'i ikiye ayırmış durumda. Yolun diğer tarafında ciddi bir mahalle ve nüfus yoğunluğu oluşmuş. Bu ciddi nüfus yoğunluğun olduğu mahallede okul yok. Hem öğrenciler hem vatandaşlar caddeden karşıya geçerken, ciddi bir tehlike yaşıyorlar. Okul olmadığı için öğrenciler gidip gelirken yolu kesmek zorunda kalıyorlar. Karşıya geçmeleri için üst geçit ya da alt geçit yok. Bu da ciddi bir sorun. Bu sorunun en kısa sürede programa alınması lazım. Okul olsun olmasın, insanların karşıya geçmeleri için, yaşam tehlikelerini oluşmaması için acil olarak bir üst geçidin de yapılması lazım. Biz her zaman memleketin hizmetinde, halkımızın yanındayız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler