Bitlis'te halk sağlığı ve güvenliği için sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Bitlis Belediyesi ve Gönüllü Veteriner Hekimler Ve Teknikerler Derneği işbirliğiyle kentteki sokak hayvanları kısırlaştırılarak, periyodik aşıları yapılıyor.

Ekleme: 20.08.2023 11:40:04 / Güncelleme: 20.08.2023 11:41:05 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Belediyenin bünyesinde buluna Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen köpeklerin aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılıyor.

Kısırlaştırılan hayvanların saldırganlık özelliğini minimum seviyeye düşürdüğünü belirten Bitlis Belediyesi Veteriner Hekimi Ömer Saçın, kuduz vakalarına karşı da periyodik olarak hayvanların aşılarını yaptıklarını söyledi.

"Halk sağlığını önceliyoruz"

İlk etapta 200 köpeğin kısırlaştırıldığını belirten Saçın, "Burada Gönüllü Veteriner Hekimler Ve Teknikerler Derneği ile beraber Bitlis halkının refahı için, sokak hayvanları problemine önem çekmek için, 200 hayvanın kısırlaştırılmasına başladık. Bitlis halkının daha güvenli bir şekilde sokaklarda dolaşması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kısırlaştırılan hayvanlar daha az saldırgan hale geliyor. Üremelerini engellediğimiz için ilerleyen zamanlarda popülasyonun azalmasına katkı sunacak. Zamanla Bitlis'in yeni modern yüzünü, tarihi yüzünü ortaya çıkartırken, sokak hayvanı problemi de ortadan kaldırmış olacağız. Çalışmalarımız yıl içerisinde devam edecek. Üçer aylık periyotlarla bu çalışmayı yapmayı planlıyoruz. İnşallah bir yıl içerisinde köpek problemi tamamen çözülmüş olacak." dedi.

Kuduz vakalarına karşı aşılama

"Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı hayvan bakımevinde, hayvanların günlük rutin tedavileri, hasta hayvanların tedavileri yapılmaktadır." diyen Saçın, "Düzenli olarak günlük kısırlaştırmalar devam etmektedir. Halk sağlığını yakında ilgilendiren kuduz tehlikesi, hayvanların parazit aşılarının yapılması çalışmalarında da bulunuyoruz. Tabii bunlar sokaklarda, parklarda oynayan çocuklar için çok etkili. Kısırlaştırılan hayvanların düzenli olarak rutin aşılarını da yapıyoruz. Barınak olarak da bu tür hizmetleri vermekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Sağlıklı hayvanlar, güvenli sokaklar, mutlu insanlar"

Gönüllü Veteriner Hekimler Ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Atış ise, "Dernek olarak 'sağlıklı hayvanlar, güvenli sokaklar, mutlu insanlar' sloganıyla Türkiye'nin her yerinde halk sağlığı önemseyerek, çocuklarımız kuduz ve bulaşıcı hastalıklardan ölmesin diye biz bunu kendimize şiar edindik. Türkiye'nin her yerinde kısırlaştırma ve aşılama çalışmasına gönüllü olarak katılan bir derneğiniz. Bu anlamda Bitlis Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaptık. Bu anlamda bizi destekleyen ve halk sağlığını önceleyen Bitlis Belediyesine çok teşekkür ediyoruz."  diye konuştu. (İLKHA)