ECOWAS: Nijer'e askeri müdahale tarihimiz belli ancak bunu açıklamayacağız

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) güçlerinin, Nijer'deki cuntaya askeri müdahaleye başlayacağı kesin tarihi belirlediği bildirildi.

Ekleme: 19.08.2023 00:40:05 / Güncelleme: 19.08.2023 00:40:05 / Dünya
Destek için 

ECOWAS Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah, Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen ECOWAS Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanları toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Musah, "Nijer'deki askeri müdahalenin kesin tarihi belirlendi, ancak bunu açıklamayacağız. Askeri bir müdahale bizim tercih ettiğimiz seçenek değil, ancak Nijer'deki askeri cuntanın uzlaşmazlığı bizi buna başvurmaya zorluyor. Nijer'de meydana gelen olaylar, bölgedeki bir dizi karışıklığın parçası. Bunlara bir son vermeye çalışıyoruz." dedi.

Nijer'e herhangi bir müdahalenin kısa vadeli olacağını ve anayasal düzeni yeniden sağlamayı amaçlayacağını ifade eden Musah, "Emir verilir verilmez Nijer'e girmeye hazırız. Eğer Nijer'e askeri müdahalede bulunursak ona savaş ilan etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Nijer'e müdahale için gerekli tüm olası eylemleri tartışıp kararlaştırdıklarını belirten Musah, ECOWAS'ın Nijer'de "mümkün olan en kısa sürede" anayasal düzeni yeniden tesis etme niyetinde olduğunu vurguladı.

Musah, ayrıca 19 Ağustos'ta ECOWAS'tan bir heyetin cunta yönetimiyle görüşmek üzere Nijer'e gidebileceğini aktardı. (İLKHA)