Diyarbakır'da yıkımı gerçekleştirilen eski yapı sosyal donatı olarak değerlendirilecek

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde yer alan ve çevrede yaşayan vatandaşları rahatsız eden metruk yapının yıkımı Bağlar Belediyesi'nce mülk sahipleri ikna edilerek gerçekleştirildi.

Ekleme: 18.08.2023 15:35:04 / Güncelleme: 18.08.2023 15:45:47 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Zabıta ekiplerinin aldığı önlemlerin gözetiminde önce tahliye, ardında da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkım işlemleri tamamlandı.

Bağlar Belediyesi, sahipleri tarafından uzun yıllar önce terk edildiği için zamanla işlevini kaybeden ve başka amaçlarla kullanılmaya başlanan yapıyı önce tahliye etti, ardında da yıkımını gerçekleştirdi.

Mülk sahiplerine ulaşarak onları ikna eden ve buranın mahalle halkının yararına değerlendirilmesi için protokol imzalayan Bağlar Belediyesi yönetimi vatandaşların şikayetine neden olan sorunu çözüme kavuşturdu.

Zabıta ekipleri tarafından alınan önlemlerle tahliye edilen yapı, daha sonra iş makinesiyle ortadan kaldırılarak temizlendi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Vatandaşlarımızı rahatsız eden ve mahallenin görüntüsünü bozan bir tablo vardı. Bugüne kadar çözümüne katkı sunduğumuz birçok sorun gibi bu sorunu da kıymetli halkımızın yararına olacak şekilde çözdük. " değerlendirmesinde bulundu.

Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, mahallesindeki önemli sorununun çözüme kavuştuğunu bu nedenle emeği geçen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür etti.

Bu alanın çok amaçlı sosyal donatı projesine dönüştürüleceğini belirten Demir, "Fiziki konumundan dolayı mahallemizde ve yakın çevremizde sosyal donatı alanları yok. Büyükşehir Belediyesi burayı mahallemize yakışan bir park ve sosyal alan projesine dönüştürecek. " diye konuştu. (İLKHA)