Esnaf sık sık elektrik kesintisinden şikayetçi

Şanlıurfa'da sık sık elektriğin kesilmesinden şikayetçi olan ciğerci esnafı Yunus Emre Durmuş, yaklaşık 20 bin lira zarar ettiğini söyleyerek yaşanan kesintilere çözüm bulunmasını istedi.

Ekleme: 17.08.2023 10:45:06 / Güncelleme: 17.08.2023 10:46:22 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Yaz günü sık sık yaşanan elektrik kesintileri Şanlıurfa'da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle birçok alanda aksamalar yaşanması özellikle elektrikli ve elektronik eşyalar kullanan esnafı olumsuz etkiliyor. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamayan ve çoğu gün işleri aksayan esnaf, defalarca bu duruma tepki gösterse de plansız kesintiler devam ediyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan ciğerci esnafı Yunus Emre Durmuş, saatlerce süren elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istiyor.

Mağduriyetini anlatan Durmuş, elektriğin bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

"12 bin liraya yakın sadece et ürünlerinden zararım var"

Ciğerci esnafı Yunus Emre Durmuş

Kesintiler nedeniyle yaklaşık 20 bin lira zarar ettiğini ifade eden Durmuş, "Elektrik sıkıntısını düzenli olarak 6 aydır çekiyoruz. Elektrik gittiği zaman burada jeneratör kullanıyoruz. Bazen dolapları jeneratör kaldırmıyor. 2 gün önce 10-12 saat kadar elektrik gitti. Elektrik gitmesi nedeniyle dolabımın motoru bozuldu. Dışarıdaki tabela yanmıyor. Jeneratör patladı, kablosuna sadece 750 lira verdik. Dolabın motoru 4 bin liradır. Dolaptaki malzemem bozuldu 12 bin liraya yakın sadece et ürünlerinden zararım var. Toplam olarak yaklaşık 20 bin lira zararım var." dedi.

"Arayıp bağlanıyorsun ama sesli yanıt sistemi koymuşlar"

Yetkili elektrik kurumunun yeterince denetlenmediğini dile getiren Durmuş, "Dİcle Elektrik'e ulaşamadık. Arayıp bağlanıyorsun ama sesli yanıt sistemi koymuşlar. Otomatik olarak 'Bölgenizde arıza kesintisi vardır.' diye cevap veriyor. Daha sonra aradığımızda da direk meşgule düşüyor. Elektrik bir hizmet, bir ihtiyaçtır. Elektriğin, suyun ve doğalgazın kesintisiz olması gerekiyor. Kesinti olsa bile kısa süreli olması gerekiyor. Herhangi bir denetleme, teftiş yok. Her ay fatura istiyorlar, faturanın bedelini istiyorlar ama kesinti olduğu zaman karşımızda herhangi bir muhatap bulamıyoruz. Elektrik olmadığı zaman 3 klimamı çalıştıramıyorum. Urfa'da ortalama sıcaklığımız 50 derecedir, müşteri dükkâna gelmez." diye konuştu.

Sık sık elektrik kesintilerine maruz kaldıklarını söyleyen Durmuş, "Burası yeni bir yerleşimdir, Karaköprü'nün merkezindeyiz. Burası dağ başı değil, çöl değil. Burada bu kadar sıklıkla elektriğin gitmesi çok saçmadır. 2 gün önce bizim elektriğimiz gitti; dün gece de karşı tarafın elektriği gitti. Arada yanan lambalar söndü. Her taraf karanlık olunca dükkânın açık olup olmadığı da görülmüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)