Umut Kervanı Diyarbakır'daki 3 aylık faaliyet raporunu açıkladı

Umut Kervanı Diyarbakır son 3 ay içerisinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı ayni ve nakdi yardımları kamuoyuyla paylaştı.

Ekleme: 11.08.2023 14:50:04 / Güncelleme: 11.08.2023 14:53:52 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptığı yardım çalışmalarıyla kentte mazlumların umudu olan Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleri doğrultusunda çalışmaların devam ediyor.

Sürdürülen çalışmalara ilişkin son 3 ay içerisinde yapılan faaliyetleri kamuoyuyla paylaşan Umut Kervanı Diyarbakır, günden güne artan mağdur aile sayısı karşısında hayırseverlerin de daha çok aileye ulaşılabilmesi için desteklerini esirgememeleri çağrısında bulundu.

Yapılan faaliyet raporu açıklamasını Umut Kervanı Diyarbakır Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz okudu.

"Yüzlerce aileye toplamda 1 milyon 820 bin 720 TL değerinde yardım ulaştırıldı"

"Diyarbakır Umut Kervanı olarak 3 aylık faaliyet raporumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz" diyerek açıklamasına başlayan Karadeniz, "Siz değerli hayırseverlerin yardımlarıyla yüzlerce aileye toplamda 1 milyon 820 bin 720 TL değerinde gıda, kırmızı et, giyim, temizlik ürünleri, ev eşyası ve nakdi yardımlardan oluşmaktadır." dedi.

Yardımlaşmaya yönelik Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifini hatırlatan Karadeniz, "Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyuruyor: 'Kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir.' diye buyurmaktadır.  

 Konuşmasını hayırseverlere yaptığı teşekkürle sonlandıran Karadeniz, şunları söyledi:

"Derneğimizin yardımlarından faydalanmak isteyen mağdur ailelerin başvuruları günden güne artmaktadır. Siz değerli hayır severlerimizden talebimiz odur ki daha çok mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşabilmemiz ve mağduriyetlerini giderebilmemizdir. Elimizden ne geliyorsa yardımlarımızı esirgemeyelim. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)