İYİ Partili Oktay Vural'dan ittifak mesajı

İYİ Partili Oktay Vural, yerel seçimler öncesi ittifak tartışmaları hakkında, "İttifaklara ne mecburuz ne de mahkumuz. Böyle bir mecburiyeti reddediyoruz" dedi.

Ekleme: 11.08.2023 12:22:38 / Güncelleme: 11.08.2023 12:23:20 / Güncel
Destek için 

Yerel seçimlere giderken CHP ile olası ittifak tartışmalarını değerlendiren İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, "İttifaklara ne mecburuz ne de mahkumuz. Böyle bir mecburiyeti reddediyoruz. Böyle yapmazsan bu kazanacak, şu kazanacak ya da şu kaybedecek. Biz sadece millete mecburuz. İrademizi birine teslim edecek halimiz yok. Cumhuriyetin yüzüncü yılında irademizi ipotek ettirecek değiliz. İYİ Parti rüştünü ispat etmiş bir parti. Hedefleri ilkeleri var. Başkaları bunu araçsallaştıramaz" dedi.

"İTTİFAK ARAYIŞIMIZ YOK"

"İttifak teklifimiz de yok arayışımız da yok" diye sözlerini sürdüren Vural, "Ama lokal işbirlikleri olabilir. İYİ Parti şu an toplumsal çoğunluğa ulaşmak için vatandaşla buluşmaya kararlı. İşbirliği sonraki mesele. Siyasi çıkarlarımızı maksimize etmeye çalışmıyoruz" diye konuştu.

"HDP İLE OLMAYIZ"

HDP'nin içinde olduğu bir ittifakta yer almayacaklarını söyleyen Vural, "HDP ile olmadık olmayacağız. HDP ile işbirliği algısının maliyetini gördük. Seçim döneminde teşkilatlarımız HDP konusunda haksız saldırılara maruz kaldı" dedi.