Zincirli Bedesten Çarşısı esnafı restorasyon çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep Zincirli Bedesten Çarşısı'nın restorasyonunun henüz tamamlanmamış olmasına tepki gösteren çarşı esnafı çalışmaların bir an önce bitmesini istediklerini belirtti.

Ekleme: 10.08.2023 12:05:06 / Güncelleme: 10.08.2023 12:12:27 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Binlerce yıllık geçmişe sahip Zincirli Bedesten Çarşısı, 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerde büyük zarar görmüştü. Zincirli Bedesten Çarşısı'nın restorasyonu için çalışmalara henüz başlanılmadı.

Eyüp Karaaslan

Tarihi Zincirli Bedesten esnafından olan Eyüp Karaaslan, "13 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Bizim için en önemli sorun Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Zincirli Bedesten çarşısının restorasyon çalışmalarının başlatılmaması, 6 Şubat depreminin ardından yaklaşık olarak 6 ay geçti ama bizlere restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklama yapılmadı. Biz tarihi Zincirli Bedesten esnafı olarak bir an önce eski iş yerlerimize kavuşmak istiyoruz bunun için de gerekli çalışmaların başlatılmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mehmet Şahan

Zincirli Bedesten Çarşısı'nın bir an önce faaliyete geçmesini isteyen Mehmet Şahan, "Gaziantep Tarihi Zincirli Bedesten esnafıyım yaşadığımız 6 Şubat depreminden sonra yaklaşık dört ay boyunca işsiz kaldık, evimize ekmek götüremedik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bizlere son 2 aydır burada gördüğünüz stantları sağladı ama oluşan hava şartları ve stantların küçük olması işlerimizi çok fazla etkiliyor. Depremin ardından yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen Zincirli Bedesten çarşısının restorasyon çalışması hakkında esnafa bilgi verilmedi ve bu bizleri çok fazla mağdur ediyor. Temennimiz bir an önce tarihi Zincirli Bedesten çarşımızın restorasyon çalışmasının başlatılmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)