Çocuğu yüzme havuzunda boğulan anne: Benim ciğerim yandı, başkasının ciğeri yanmasın!

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesine ait yüzme havuzunda çocuğu boğulan aile, çocuğunun boğulmasında ihmal olduğunu iddia ederek, olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyor.

Ekleme: 07.08.2023 21:05:05 / Güncelleme: 07.08.2023 21:13:18 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Olay, dün saat 18.00 sularında meydana geldi.

İddiaya göre, Murat Başak (14), evlerinin yakınında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait Süleymaniye Mehmet Tuz Yüzme Havuzuna yüzmek amacıyla gitti.

Burada yetişkinler için yapılmış yüzme havuzuna giren Başak, suda boğuldu. Kimsenin fark etmediği çocuk, daha sonra suda yüzenler tarafından fark edilerek çıkarıldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. 112 acil sağlık ekipleri tarafından Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, daha sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Burada yoğun bakıma alınan çocuğun entübe olduğu belirtildi.

Elde edilen güvenlik kamera görüntülerinde çocuğun suya ne şekilde girdiği görülmezken, çocuğun bir başka çocuk tarafından fark edilip çıkarıldığı görülüyor.

Yaşanan olayla ilgili ihmal olduğunu iddia eden çocuğun ailesi, İLKHA'ya konuştu.

"Havuzda 4-5 kamera varken 1 kamera görüntüsü alabildik"

Mehmet Başak

Çocuğun yakını Mehmet Başak, "Şanlıurfa'da 14 yaşında çocuğumuz serinlemek için belediyeye ait havuza gidiyor. Orada hem yetişkin hem de çocuk havuzu var. Çocuğumuz yetişkin havuzunda boğuluyor. Havuzda herhangi bir cankurtaran veyahut da yardım edecek bir sorumlu yok. Çocuğu, onun yaşındaki çocuklar kurtarıyor. Oraya hem belediye personeli hem de cankurtaran diye bir şey var. Avukatla beraber karakola gittik, havuzda 4-5 kamera varken 1 kamera görüntüsü alabildik. İnşallah diğer kamera görüntülerini de alırız." dedi.

"Çocuğun suya girdiğine dair görüntü yok"

Kendilerine verilen güvenlik kamera kayıtlarının kesilip biçildiğini söyleyen Başak, "Çocuk serinlemek için Direkli'deki belediyeye ait havuza gidiyor. Belediyeden şu ana kadar hiçbir yetkili ne bize ulaşmıştır, ne peşimize düşmüştür. Kendi halimizle burada mücadele veriyoruz. Görüntülerden edindiğimiz bilgiye göre çok kesilmiş görüntüler var. O görüntüler bana yetmiyor. Köyden gelmeme rağmen görüntülerin kesildiğini biliyorum. Çocuğun suya girdiğine dair görüntü yok. Çocuğun kimliği olmamasına rağmen havuza giriyor." diye konuştu.

"Belediye personeli cankurtaranlık yapıyor"

Çocuğun durumu hakkında bilgi alamadıklarını ifade eden Başak, "Hastanenin yoğun bakım bölümüne gidip güvenlik personeli ile görüştüm. 'Doktor yok, içerdedir' diyorlar. Bu konunun üzerine gidilmeli. Belediye personeli cankurtaranlık yapıyor. Hem belediye personeli hem cankurtaran, iki görev yapıyor. Sorumluğu üstlenen yok." şeklinde konuştu.

"Biz bu olayla ilgili tam detaylı bir şekilde aydınlanmak istiyoruz"

Cüneyt Şahin

Olayın örtbas edildiğini öne süren Cüneyt Şahin, "Belediyenin açtığı halk havuzu ise neden küçükler ile büyüklerin havuzu ayrı değildir, neden küçükler büyükler havuzuna giriyor? Burada bir güvenlik zafiyeti var. Biz bu olayla ilgili tam detaylı bir şekilde aydınlanmak istiyoruz. Çocuğu getirdiğimizden beri sürekli bilinci kapalı, fişe bağlı olarak yaşıyor. Her gittiğimizde hep aynı durum. Acaba oradaki güvenlik kameraları bir şekilde örtbas mı ediliyor, kendilerini tatmin edecek bir haklılık seviyesi mi çıkarıyorlar? Biz aile olarak mağduruz. Cankurtaranlar neden çocukları yetişkin havuzuna gitmesine izin vererek riske atıyor?" ifadelerini kullandı.

"Benim ciğerim yandı, başkasının ciğeri yanmasın"

Konuşmakta zorluk çeken çocuğun annesi ise "Benim ciğerim yandı, başkasının ciğeri yanmasın. O kadar insanın içinde benim çocuğum nasıl boğuldu, suda battığını nasıl kimse görmedi, kimse el atmadı, sudan çıkartmadı? 20 dakika suyun içinde kalmış." dedi.

Olayla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, havuzda cankurtaranların olduğu, herhangi bir ihmalin olmadığı belirtildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise çocuğun entübe olduğunu, doktorların aileye belirli saatlerde bilgi verdiğini ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İLKHA)