Siirt'te su sorununun çözümü için 3 kuyu açılacak

Artan yaz sıcaklıklarından etkilenen ve su kullanımının artması sebebiyle içme suyu sorunu yaşanan Siirt'te 3 içme suyu kuyusu açılacak.

Ekleme: 05.08.2023 14:05:05 / Güncelleme: 05.08.2023 14:15:22 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, yaz aylarındaki içme suyu sarfiyatının artması nedeniyle Siirt Merkez, Kurtalan ve Tillo İlçeleri ile Kayabağlar, Atabağı ve Gökçebağ Beldeleri ve bazı köylerde içme suyu sorunu yaşanıyor.

Bu sorunun çözümü için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Siirt Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden 3 adet içme suyu sondaj çalışmasında sona gelindi.

Alternatif su kaynakları üzerinde yapılan çalışmalar devam ederken HESKO ana kaynağında da üç adet sondaj kuyusu çalışması tamamlanma aşamasına geldi.

Siirt'te yaşanan su sorununu çözmek için HESKO su kaynağının bulunduğu bölgede açılan 3 sondaj kuyusundan elde edilecek su, sistem içerisine dâhil edilerek, su sorunu yaşanan bölgelerin ihtiyaçları karşılanacak.

Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri tarafından yürütülen 3 adet Siirt Hesko Kaptajı İçme suyu sondaj kuyusu çalışmalarında inşaat, mekanik ve elektrik imalatları tamamlanma aşamasında. Toplamda her bir kuyu 120 metre derinliğinde olan 3 adet sondaj kuyusu imalatı tamamlanmış, 3 adet pompa sondaj kuyularına indirilmiş ve hat bağlantı vanaları ile toplama havuzu iletim hattı imalatları da tamamlanmıştır. Ayrıca enerji hatları ve trafo imalatları da tamamlanma aşamasında olup hat bağlantı vanalarının tamamlanmasıyla birlikte en kısa sürede su isale hattına gerekli bağlantılar yapılacak ve Hesko hattı büyük ölçüde desteklenerek, su akışı sağlanacaktır." denildi.

Siirt Belediyesi, su sorunu yaşayan bölgelerin problemlerini çözmek ve ilin su konusundaki geleceğini korumak için çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüleceğini belirtti. (İLKHA)