Milletvekili Ramanlı: Vatandaşlarımızın sorunlarını hep beraber çözeceğiz

Sason İlçe Kaymakamı Murat Mete'yi makamında ziyaret eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sasonlu vatandaşların sorunlarını hep birlikte çözeceklerini söyledi.

Ekleme: 05.08.2023 12:25:11 / Güncelleme: 05.08.2023 12:47:32 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Yoğun program ve ziyaretlerine devam eden Ramanlı, Kaymakam Mete ile Sason ile ilgili projeleri değerlendirdi.

Kaymakamlık ziyaretinde vatandaşların ilettiği sorunları kaymakam Mete ile paylaşan Ramanlı, "Sason’un yeri bizim için çok farklı. Vatandaşların sorunlarının çözümü için de sizleri çözüm mercileri arasında ilk adım olarak görüyoruz. Sason köylerimizi ve mahallelerini dolaştık. Vatandaşların sorunlarını dinledik." ifadelerini kullandı.

Ramanlı, vatandaşlara seçim öncesi kendilerine ilettikleri taleplerini Ankara'da gerekli mercilere ilettiklerini söyledi.

Sason'un çözüme kavuşturulması için bekleyen önemli bazı sorunlarını Kaymakam Mete'ye ilettiklerini belirten Ramanlı, "Batman-Sason arası yolun bir çözüme kavuşturulması için gerekli merciler ile iletişime geçtik. Bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bir diğer talepleri Sason’a doğalgaz hizmetinin getirilmesi. Vatandaşlarımızın sorunlarını hep beraber çözeceğiz inşallah. Korucuların haklarının verilmesi sorununun çözümü için de çabalayacağız." dedi.

Ramanlı, Sason'un kış aylarında hava kirliliğinin çok olması, köy yollarının düzeltilmesi ve Sason'un gezilecek yerlerinin kullanımının kolaylaştırılması konularının öncelikleri arasında olduğuna vurgu yaptı.

Sason Kaymakamı Murat Mete ise, Milletvekili Ramanlı'nın ziyaretinden memnun kaldığını belirterek, "Vatandaşların çözüm merci olarak bulunmak bizim asli vazifelerimiz arasında. Ben de düzenli periyotlarla vatandaşlarımızı ziyaret ediyorum. Gerçekten sizin yaptığınız da takdire şayan. Sason'un turistik yerlerinin yol çalışmalarını gözden geçirdik. Yeni yol güzergahları üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Sason'un kışın yaşadığı hava kirliliğinin de ilk temel sebebi verilen vakıf kömürleri. Bunun da önüne geçmek için belediye ile baca filtreleri üzerine bir çalışma yapılmasının gerekliliği doğmuş oldu. Sizler ile birlikte Sason'un bütün sorunlarını çözmüş olacağız." dedi.

Sason'un sorunları ile ilgili istişarelerinden sonra Kaymakam Mete'nin sunduğu projeleri inceleyen Ramanlı projeleri takdir etti.

Sason Kaymakamlığı ziyaretinden sonra Ramanlı, beraberindeki heyetle Sason Devlet Hastanesini ziyaret etti. (İLKHA)