HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan: ŞEHİR İYİ YÖNETİLEMEDİĞİNDE SORUNLAR ORTAYA ÇIKAR

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, şehirde yaşanan sorunların iyi yönetilememesinden kaynaklandığını belirterek, şehir vizyoner bakış açısına sahip yöneticiler tarafından yönetildiğinde sorunların çok rahat bir şekilde ortadan kalkacağını dile getirdi.

Ekleme: 05.08.2023 04:00:00 / Güncelleme: 05.08.2023 04:01:02 / Güncel
Destek için 

Şanlıurfa'da çok büyük potansiyel olduğunu söyleyen Özaslan Türkiye'de Şanlıurfa'nın kendi adından çok rahat söz ettirebileceğini fakat şehri yönetecek yetkililer olmadığını ifade etti. Şehrin sorun ve sıkıntılarından bahseden Özaslan, Cuma 11.11 Platformunun Türkiye'de bir ilk olduğunu, siyasetçiler ve halk tarafından benimsendiğini söyledi. Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Özaslan, Şanlıurfa'da yaşanan sorunları çözümleriyle beraber gündeme getirince ciddi anlamda ses getirdiğini ifade etti.

"ELİNDEKİ FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEZSEN BİRÇOK NİMETTEN YOKSUN KALIRSIN"

Şehrin sorunlarının çözülebilmesi için şehrin iyi yönetilmesi gerektiğini ifade eden Özaslan, "Şanlıurfa'da sorun çok, fakat bütün sorunları tek bir sorun şemsiyesi altında birleştirebiliriz. Şanlıurfa'da sorun şu maalesef; şehir iyi yönetilemiyor, şehir iyi yönetilemediği için bütün sorunlar ortaya çıkıyor. Vizyoner bakış açısına sahip olan yöneticiler tarafından yönetilirse şehrin bütün sorunları çok rahat bir şekilde ortadan kalkar. Şehir iyi yönetilmediği zaman, elindeki fırsatlar iyi kullanılmayınca veya fırsatları çok iyi bir şekilde değerlendiremediğin zaman maalesef birçok nimetten yoksun hale geliyorsunuz. Şanlıurfa'nın temelde sorunu; iyi yönetilememesi." diye konuştu.

"ŞANLIURFA'DA ÇOK BÜYÜK POTANSİYEL VAR"

Şehir olarak çok büyük imkanlara sahip olduklarını söyleyen Özaslan, "İmari yapılanması, biliyorsunuz çok yakın bir zamanda bir sel felaketiyle karşılaştı Şanlıurfa ve birçok insanımızı kaybettik. O bölgelerdeki çarpık yapılanmayı ve dere kenarlarına imar izninin verilmesi hatta derenin kendisinin yol yapılması, bütün bunları Şanlıurfa'da gördük. Şehri iyi yönetebilen yöneticilere sahip olursanız emin olun Şanlıurfa'da çok büyük potansiyel var ki Türkiye'de kendi adından çok rahat söz ettirebilir. Çok güzel imkânlar var; fakat bunu yönetecek yetkililer yok maalesef." şeklinde konuştu.

"BUGÜNE KADAR BİRÇOK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU"

Şanlıurfa'da gündeme getirilip çözüme kavuşan projelerden bahseden Özaslan, "Bugüne kadar birçok sorun çözüme kavuştu, en son sel felaketiyle karşılaştıktan sonra bazı yerlerde köprüler yıkıldı ve bazılarında mecburen yıktırılmak zorunda kalındı suyun önünü açabilmek için. Üzerinden aylar geçmesine rağmen o yıkılan köprüler yapılmamıştı ve biz o köprüleri gündeme getirdik. DSİ tarafından çalışmalar başlatıldı ve şu anda iş makineleri çalışıyor köprü yapımına başlanmış durumda. Akabe çıkışında 9 okulun bulunduğu bir eğitim kampüsü ve binlerce öğrenci var, bu kampüsün çıkışında üst geçit yoktu biz de bunu gündeme getirdik ve üst geçit yapıldı. Devteşti Mahallesi'nde atıl durumda bir bina vardı daha önce onu da gündeme getirdik ve şu an o bina diş hastanesi olarak hizmete girdi. Suruç ölüm yolu zaten kimsenin hafızasından silinmiyor, biz gündeme getirdikten sonra ihalesi yapıldı ve ihaleyi alan firmayla sözleşmeler imzalandı seçimden önce kepçeler girip biraz çalışma yaptılar fakat seçimden sonra o çalışmalar biraz duraksadı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüm bana verilen bilgiye göre; 'Şantiyenin kurulması için gerekli yazışmaları yaptık, gerekli izinler alındı yakın bir zamanda şantiye kurulacak.' denildi biz de onun takibini yapıyoruz." dedi.

"TÜRKİYE SİYASET TARİHİNDE BİR İLK OLDU"

Cuma 11.11 Platformunun Türkiye siyasetinde bir ilk olduğunu ve bu başarının Şanlıurfa'ya ait olduğunu söyleyen Özaslan, "Cuma 11.11 artık öyle bir platform haline dönüştü ki bu çalışma Türkiye siyaset tarihinde bir ilk oldu ve Türkiye'de bu ilki Şanlıurfa başardı ve bu başarı Şanlıurfalıların bir başarısıdır. Cuma 11.11 hem siyasetçiler tarafından izleniyor hem de yereldeki idareciler ve kurumlar tarafından izleniyor ve takip ediliyor. Ankara'da bürokratlar tarafından ciddi derecede izleniliyor ve takip ediliyor. 11.11 de gündeme getirilen sorunlar sadece Şanlıurfa'da değil tüm Türkiye'de gündem konusu oluyor." ifadelerini kullandı.

Özaslan, son olarak, şunları kaydetti: "Pazara alışverişe gittiğim zaman beni gördüklerinde hal hatır sorup bana; ‘başkanım şu konuyu da gündeme getirin’ veya ‘başkanım bu hafta şu konuyu gündeme getirin’ diye insanlar sürekli bunları söylüyor. Telefon eden, mesaj gönderen, arayan, partiye gelen veya ziyaretlerde karşılaştığımız herkes diyor ki; bu çalışma devam etsin. Sorunları çok güzel gündeme getiriyorsunuz diye teşekkür ediyor. Çözümleriyle beraber gündeme getirince en azından ses getiriyor ve şu an iyi gidiyor. Bizim bile beklentimizin üzerinde bir teveccüh var." (İLKHA)