Evladı yaralanan baba: Havuzda gereken denetim yapılsaydı bu acıyı çekmezdik

Diyarbakır'da serinlemek için girdiği havuzda ayağı feci şekilde yaralanan çocuğun babası söz konusu olayda ihmalkarlığın olduğunu belirterek havuz işletmecisi hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Ekleme: 04.08.2023 17:20:05 / Güncelleme: 04.08.2023 17:25:05 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden baba Murat Elhakan, 30 Temmuz günü çocuklarını yüzmek için merkez Kayapınar ilçesinde özel bir havuza götürdü.

Çocukların havuzda kısa bir süre yüzmelerinin ardından kızı Fatma Betül Elhakan'ın aniden bağırması üzerine çocuğunun ayağında kesik oluştuğunu fark etti. Tedavi edilmek üzere Dicle Üniversitesine sevk edilen çocuğun ayağındaki kesiğin camdan kaynaklandığı belirtildi.

Hastanede aileye verilen bilgiye göre kesiğin bir santimetre sağ veya sol kenardan olması durumunda çocuğun sakatlanma olasılığının olduğu ifade edildi.

"Havuz personeli olayı normal bir durummuş gibi karşılayarak vurdumduymaz davrandı"

Yaşanan hadiseyi aktaran Baba Elhakan, "Malumunuz yaz ayı, havalar sıcak olduğu için çocuklarımı 30 Temmuz pazar günü Kayapınar ilçesindeki özel bir havuza götürdüm. Çocuklar yüzerken bende kenarda onları izliyordum. Kızım ayak üstü havuzun içine atladı ve bağırmaya başladı. Ben, çocuğun ayağını burktuğunu zannettim. Kızımı çıkardığımda ayağında kesiğin olduğunu fark ettim. 4-5 santim derinliğinde ayağı yarılmıştı. Kanayan yaraya oradaki elbiselerle tampon yapıp kızımı acile götürdüm." dedi.

Yaralanmanın gerçekleştiği havuzun personelinin tutumunu eleştiren baba Elhakan, "Çocuğun o kanlı durumunu görünce havuzun dışına çıkmaya çalıştım. Havuz personeli olayı normal bir durummuş edasıyla 'ne oldu?' deyince 'havuzu boşaltın, diğer çocuklar zarar görmesin' diye uyarıda bulundum. Onlarda vurdumduymaz bir şekilde bana baktı." ifadelerini kullandı.

"Havuz işletmesi hakkında hukuki süreç başlatacağım"

Minik Fatma Betül'ün tedavi sürecine değinen baba Elhakan, "Kızımı ticari taksiyle Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüm. Acil doktoru yaranın derin olduğunu ve plastik cerrahinin müdahale etmesi gerekebileceğini belirterek Dicle Üniversitesi Hastanelerine götürmemiz gerektiğini söyledi. Dicle Üniversitesi Hastanelerinde 4 buçuk saatlik müdahale sonrasında kızımın ayağına 13 dikiş atıldı. Doktorlar biraz daha kenardan kesilseydi çocuğun sakat kalabileceğini söyledi. Ortopedi doktoru hazırladığı tutanakta cam parçasından kesildiğini belirtti." şeklinde konuştu.

Kızının sağlık durumu hakkında bilgi veren Elhakan, olayla ilgili hukuki süreci başlatacağını sözlerine ekleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Kızım şu anda yürüyemiyor, emekliyor. Ya ben ya annesi ya da ablası kucağımıza alıyoruz. Havuz işletmecisini tanımam ama personel duyarsızdı. Hukuki süreç başlatacağım. Olayla ilgili şikâyet oluşturacağım ki başkasının çocuğu da aynı acıyı çekmesin. Burayı denetleyen kurumların gerekli denetlemeleri yapmasını istiyorum." (İLKHA)