Şanlıurfa’da uçak seferlerinin artırılması talebi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ŞUTSO) bir araya gelen Şanlıurfa'daki iş dünyası temsilcileri, uçak seferlerinin artırılması talebinde bulundular.

Ekleme: 04.08.2023 16:09:11 / Güncelleme: 04.08.2023 16:09:11 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa’da son zamanlarda uçak seferlerinin azaltılması, kent gündemindeki yerini korurken, seferlerin azaltılmasına bir tepki de Şanlıurfa iş dünyasından geldi.

Son günlerde kademeli olarak düşürülen Şanlıurfa uçuş seferleriyle ilgili tepkiler sürüyor. Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda uçak sefer sayılarının azaltılması yaşanan bu problemin çözümü için Şanlıurfa iş dünyası temsilcileri bir araya geldi.

Gerçekleştirilen Basın Açıklamasında uçak seferleri ve ulaşım konusunda yaşanan mağduriyetlere dikkat çekildi.

"Maalesef uçak seferlerindeki azalma göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir"

Açıklamayı yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, "Konumuz, hepimizin mustarip olduğu ve mağduriyet yaşadığı Şanlıurfa'daki uçak seferlerinin azaltılmasıdır. Malumunuz olduğu üzere, haziran ayında 49 olan haftalık toplam uçuş sefer sayıları, temmuz ayında 37’ye düşürülmüştür. Alınan bu kararın, şehrimizin ekonomik, sosyal, turizm ve iş dünyasındaki potansiyelini olumsuz etkileyeceği aşikârdır. Şehrimizin uçak seferlerinin azaltılması turist sayısını düşürecek ve ilgili tüm sektörler için ciddi bir daralmayı da beraberinde getirecektir. Turizmin can damarı olan ulaşım noktasında yaşanan bu olumsuz gelişmeler, şehrimizin turizm ve iş dünyası ekseninde gelişmesine büyük darbe vurmaktadır. Şanlıurfa'nın 2 buçuk milyonluk nüfusu, hızla büyüyen ekonomisi, daha sık ve düzenli uçuş seferlerini gerektirirken, maalesef uçak seferlerindeki azalma göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir." dedi.

"Şanlıurfa için uçak seferleri tekrardan artırılmalıdır"

Uçak seferlerinin artırılmasının turistlerin şehrimizi daha kolay ve hızlı bir şekilde ziyaret etmelerini sağlayacağını ifade eden Yetim, "Tarihi ve kültürel zenginlikleri, misafirperver insanları ve benzersiz doğal güzellikleriyle Türkiye'nin kadim şehirlerinden biri olan ve aynı zamanda 2023 Dünya İslam Birliği Turizm Başkenti unvanı sahibi Şanlıurfa için uçak seferleri tekrardan artırılmalıdır. Ayrıca; Şanlıurfa-Ankara akşam seferleriyle Şanlıurfa-İzmir sefer sayılarının artırılması, Şanlıurfa-Antalya seferleriyle Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine Şanlıurfa’dan Almanya’ya direkt seferlerin düzenlenmesi en büyük beklentimizdir." diye konuştu.

Yetim, son olarak şunları kaydetti:

"Bu minvalde, uçak seferlerinin artırılması, hem yerli-yabancı turistlerin şehrimizi daha kolay ve hızlı bir şekilde ziyaret etmelerini sağlayacak hem turizm gelirlerimizi hem de iş dünyası yatırımlarını artıracaktır. Ayrıca iş dünyasının gelişimine katkı sağlayacak ve yatırımcıların şehrimize olan ilgisini artıracaktır. Şanlıurfa'nın güzellikleriyle iş dünyasındaki potansiyelini dünyaya daha geniş bir perspektiften sunabilmek ve şehrimizin kalkınmasına destek olmak hepimizin görevidir. Bu konuda tüm ilgilileri duyarlı olmaya ve yaşanan sorunun çözüm için iş birliği yapmaya davet ediyorum."

Basın açıklamasına, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, ŞUSİAD Başkanı M.Korkut Polat, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikret Çakır, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Mimarlar Odası Şube Başkanı Deniz Demir, ŞUTUDER Başkanı Cihat Gürüz, Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, TÜRSAB İl Temsilcisi Ali Canbek ile sektör temsilcileri katıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler