On fabrikanın kullanılamaz hale geldiği yangının perde arkasını konuştular!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde dün meydana gelen ve on fabrikanın kullanamaz hale geldiği yangınla ilgili İLKHA'ya konuşan görgü tanıkları ve fabrika sahipleri, yangının on dakikada her yeri kapladığını belirttiler.

Ekleme: 02.08.2023 21:09:17 / Güncelleme: 02.08.2023 21:14:24 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa’nın İnegöl ilçesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde 110 bin metrekare kapalı alan içerisinde dün saat 16.25 sıralarında yangın çıktı. Rüzgârın şiddetiyle artan alevler, fabrikaları da kullanılamaz hale getirdi.

On ayrı fabrikanın yandığı yangında 200 itfaiye aracı, 400 itfaiye eri, 4 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edildi. 

Yangının soğutma işlemi devam ediyor.

Dün yaşanan yangın ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan görgü tanıkları, yangının on dakikada her yeri kapladığını belirttiler.

"Patlamanın mola saatine denk gelmesi faciayı önledi"

Saat dört buçuk İkindi molasında olduğunu söyleyen Halil Eyüpoğlu, "Herkes o zaman molasını yapıyordu. Kendim öğlen namazının farzını kılarken o arada bir patlama oldu. Namazımı bitirmek üzereyken dışarda ağlama sesleri geliyordu. Namazımı bitirdim baktım ki işyerinin duvarlarında dumanlar yükselmeye başladı. Can havliyle dışarı çıktım. Komşulara bir şeyler lazım mı diye dışarıya çıktım. Dışardaki komşular bana yan fabrikalarda tüplerin patladığnıı belirtti.. Patlamanın olduğu yere gittik. Herkes dışarıya çıkmıştı." dedi.

"Yangın birkaç saniyede her tarafı kapladı"

Eyüpoğlu, "Cana geleceğine mala gelsin. Arkamıza baktık ki yangın dükkânımıza kadar gelmiş. Dükkâna gidip malzeme de alamıyorsun. On dakikada yangının buralara ulaşması imkânsızdı. Ama birkaç saniyede yangın her yeri kapladı. Yan fabrikadaki iplikler yandı, uçakların müdahalesine rağmen söndürülemedi. Canımız sağ Allah'a şükürler olsun. Ama yangın hala devam ediyor. İnşallah yaralarımızı saracağız." şeklinde konuştu.

"Herkes fabrikalardan dışarı kaçışıyordu"

İşyerlerinde çalışıyorken bir gürültü geldiğini söyleyen İsmail Eyüpğlu, "Gürültüden sonra elektrikler gitti. Dışarı çıkarken bir baktık herkes fabrikalardan dışarıya kaçıyorlardı. Fabrikalar tutuştu yanmaya başladı. Biz de hemen kaçmaya başladık. Yangın ön taraftan geldi her yeri yaktı. Gürültüyü işittikten sonra her yer karanlık oldu. Yangın on dakika da her yeri kapladı." diye belirtti.

"Süngerlerin tutuşmasıyla beraber yangın başladı"

İsmini vermek istemeyen işyeri sahibi, "Yanımızdaki fabrikada kaynak atölyeleri var. Arka kısmında ise tekstil fabrikaları vardı. Muhtemel bir tane personel kaynak işlemi yaparken karşı tarafa kaynağı sıçratıyor. Süngerlerin tutuşmasıyla beraber yangın başlıyor. On dakikada her yer duman oldu. Tüpler patlamaya başladı. Metallerimiz eridi ve kompresörümüz de patladı. Kompresör patlayınca da duvarı yan yattı. Bina çökmeye başladı. Sandviç panel, alevi gezdiriyor. Rüzgârın etkisiyle yangın yan taraftaki fabrikalara kadar gitti." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler