Yapay zeka alanında lisans ve ön lisans programları açılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyduğumuz insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdik." dedi.

Ekleme: 27.04.2024 10:45:03 / Güncelleme: 27.04.2024 10:47:59 / Eğitim
Destek için 

Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayağazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen "Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı"na katıldı.

Burada konuşan Özvar, Yükseköğretim Kurulunun gelecek vizyonunun en önemli unsurları arasında yer alan yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarını ülke açısından stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirtti.

Dijital teknolojiler alanında yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak, ilgili bütün sektörlerde istihdam edilmek üzere nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Özvar, "Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyduğumuz insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdik ve bu alanda çalışma grubu oluşturduk." ifadesini kullandı. (İLKHA)



Etiketler: