Yaz Kur'an kursları ile camiler çocuklarla şenleniyor

3 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kurslarıyla camiler çocukların sesleri ile şenlenmeye devam ediyor. Camilere giden çocuklar, dini bilgiler yanında çeşitli aktivitelerle eğleniyorlar. 

Ekleme: 31.07.2023 18:20:05 / Güncelleme: 31.07.2023 18:22:29 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları, Cizre'deki tüm camilerde binlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, tek dönem halinde 3 Temmuz- 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştiriliyor.

Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte vakit namazlarının nasıl kılınacağı öğretiliyor.

Kurs öğrencilerine ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak çocukların manevi gelişimine katkı sağlanıyor. Çeşitli etkinliklerle öğrenciler dini bilgilerin yanında da güzel vakit geçiriyor.

Mustafa Akın

Kur'an kursu öğreticisi ve cami müezzini Mustafa Akın, "Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde açılan yaz kuran kursunda öğrencilerimize Kur'an'ı kerim okumayı ve dini bilgiler derslerini öğretmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle onlara cami adabını, İslam ahlakını, vakit namazlarının nasıl kılındığını çocuklarımız öğretiyoruz. İmkân dâhilinde, Cizre sıcağında öğrencilerimize dondurma ve soğuk içecek ikramında da bulunuyoruz. Camimizde 40'a yakın öğrencimiz var. Yaz Kur'an kursumuz bittikten sonra da camimizde eğitimlerimiz devam edecek. İslam'ın muhafazası için, Kur'an-ı Kerim ve sünnet yolunda çocuklarımızı doğru istikamete yol alabilmeleri için çocuklarımıza yardımcı olaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cizre Meydan Başı Camisine gelen çocuklar, yaz Kur’an kursu için camilere geldiklerini ve Kur'an öğrendikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Kemal Gül

Kurs öğrencilerinden Kemal Gül, "Burada bize dini bilgiler öğretiyorlar, namaz kılmayı ve Kur'an okumayı ve güzel ahlaklı olmayı öğretiyorlar. Bu camiye geldiğmde beri güzel alışkanlıklarım oldu. Kur'an'ı daha güzel okumaya başladım. Hatim yapıyorum. Bizlere çok güzel şeyler öğretiyorlar. Diğer çocukların da gelmesini istiyorum." dedi.

Muhammed Bayram

Muhammed Bayram, "Meydan camisine geliyorum. Burada bize elif-ba, Kur'an öğretiyorlar. Hocalarımız bizlere çok güzel davranıyorlar. Ortamımız çok güzel, arkadaşlarımdan memnunum. Burada güzel vakit geçiriyoruz. Vakit namazlarında camiye geliyorum. Camiye geldiğim için çok memnunum." ifadelerini kullandı.

Miraç Şık

Miraç Şık, "Meydan caminin öğrencisiyim. Burası çok güzel, tatilde olanlar keşke burada olsaydı. Burası çok güzel, tenefüs var, burada eğleniyoruz, güzel oyunlar oynuyoruz, çok güzel, çok memnunum." şeklinde konuştu.

Muhammed Melik Oktay, "Buraya geldiğim için biraz fazla mutluyum. Kur'an öğrendikten sonra namaz kılmayı hızlı öğrendim. Burada tüm vakit namazlarımızı kılıyoruz, oyunlar oynuyoruz, öğretmenlerimizle beraber iyi vakit geçiriyoruz. Bize göz kulak oluyorlar." dedi.

M. Şerif Seveci

Cami imamı M. Şerif Seveci, "Bildiğiniz gibi yaz Kur'an kursları önemlidir. Camiye gelen çocuklarımız bizlere emanet edilmiştir. Aileler çocuklarını camiye göndererek bizlere emanet ediyorlar. Çocuklarımıza Kur'an okumayı ve anlamayı öğretiyoruz, islamın güzel ahlakını öğretiyoruz, dini bilgileri onlara öğretiyoruz. Kursa gelen çocuklarımız cami ahlakını öğreniyorlar. Vakit namazlarını camiye gelerek kılıyorlar. İslam terbiyesiyle büyüyecek olan çocuklarımız geleceğimiz için büyük bir teminattır. Çocuklarımıza iman ve islam öğrettiğimizde topluma, aileye ve büyüklerine karşı saygıları daha çok olacaktır. Bu çocuklarımıza elimizden geldiğince kıymet veriyoruz. Okullar açılıncaya kadar islam ve iman ahlakını öğretmeye çalışacağız." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler