Depremzede vatandaşlar Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıttı

Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da katledilerek şehid edilişinin 1384'üncü yıl dönümünde Adıyaman'da farklı noktalarda vatandaşlar tarafından aşure ikramı yapıldı.

Ekleme: 28.07.2023 18:40:04 / Güncelleme: 28.07.2023 18:51:08 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

1384 yıl önce bugün, Peygamber Efendimizin "Cennet gençlerinin efendisi" olarak tarif buyurduğu torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 70'den fazla yâreni çeşitli işkencelere maruz bırakılarak Kerbelâ'da şehit edilmişti.

İslam ve insanlık tarihinin en hazin olaylarından biri olan Kerbelâ faciası, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun İslam coğrafyasında Ümmet-i Muhammed'in ortak matemi olarak yad edilmektedir.

Adıyaman Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden depremzede Mehmet Akar, Kerbela şehitlerini anmak ve o acı günü hatıralarda canlı tutma adına aşure dağıttığını belirtti.

Akar yaptığı açıklamada, "Bugün Kerbela şehitlerinin kutsal günüdür. Bugün aşure pişirerek dağıttık. İnşallah herkes bugünü hatırlama ve hatırlatma adına aşure yapar. Muharrem ayı olması nedeniyle bugün Cuma namazında da Kerbela şehitlerinden bahsedildi. İnşallah onlardan her zaman bahsedilir ve Kerbela hafızalarda canlı tutulur. Rabbim Cennet gençlerinin efendisi Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerine rahmet etsin." dedi.

"Cenab-ı Allah böylesine elim olayları Ümmet-i Muhammed'e bir daha yaşatmasın"

İmam Hatip Mehmet Şaşmaz ise, "Bugün aşure günüdür. Cami cemaatimizden Mehmet Akar abimiz de sağ olsun aşure yapmış Allah hayrını kabul etsin. Cenab-ı Allah böylesine elim olayları Ümmet-i Muhammed'e bir daha yaşatmasın. Biz ümmetiz, biz kardeşiz, birlik ve beraberlik içerisinde olursak aramıza fitne fesat sokmaya çalışanlara inşallah fırsat vermeyiz. O günden bugüne Hazreti Hüseyin'in acısını yad etmek adına Müslüman kardeşlerimiz mezhep ayrımı yapmadan aşura gününde aşure yapıyorlar Allah kabul etsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler