Bitlis'te yaz Kur'an kurslarında düzenlenen etkinlikler göz kamaştırıyor

Ülke genelinde olduğu gibi Bitlis'te de 3 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yaz Kur'an kursları tüm güzelliğiyle devam ediyor. Kurslarda yapılan etkinlikler, kamuoyunda takdir topluyor.

Ekleme: 26.07.2023 12:09:20 / Güncelleme: 26.07.2023 12:18:31 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis'in tüm cami ve Kur'an kurslarında eğitimler devam ediyor. Kent merkezinde 3 bin 600, il genelinde ise, 14 bin civarında çocuk yaz Kur'an kurslarından faydalanıyor. Kur'an-ı Kerim, siyer, temel dini bilgiler başta olmak üzere ahlaki eğitimlerin verildiği kurslarda, düzenlenen farklı etkinliklerle çocuklara sosyal yaşam bilinci eğitimi veriliyor.

Hocaların gözetiminde yapılan etkinlikler, ebeveynler tarafından takdirle karşılanıyor. TOKİ 5. Etap Camii'nde düzenlenen bisiklet yarışmasında, çocuklar doyasıya eğlendi. Caminin önünde toplanan çocuklar, bindikleri bisikletleriyle tur atılar. Çocukların sevincine ortak olan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, çocuklarla birlikte bisiklet sürdü.

Programın ardından İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Geylani, etkinlik düzenlemelerindeki amacın, çocuklara camiyi ve Kur'an kurslarını sevdirmek ve tanıtmak olduğunu söyledi.

Geylani, "İl genelinde yaz Kur'an kurslarımız tüm ihtişamı ile devam ediyor. Bitlis merkezde 3 bin 600, il genelinde ise, 14 bin civarında öğrenci kurslara devam etmektedir. Bu öğrencilere Kur'an-ı Kerim, siyer, dini bilgiler, ahlaki bilgiler, anne babaya karşı vazifelerimiz, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımız, Kur'an kurslarımızda öğrencilerimize bu bilinç veriliyor." dedi.

Camilerde farklı etkinliklerin yapıldığını belirten Geylani, "Camilerimizde farklı farklı etkinlikler düzenleniyor. Bugün de TOKİ 5. Etapta bisiklet yarışması yapıldı. Hocalarımız çok güzel bir şekilde sahiplik yapıyor. Hem hocalarımıza hem ebeveynlere teşekkür ediyoruz. Zaman zaman kahvaltı ve ikramlar yapılıyor. Ebeveynler öğrencilerimizi güzel bir şekilde sahipleniyor. İnşallah bu öğrencilerimiz, kendilerine, ailelerine, ülkemize ve milletimize hayırlı bir nesil olarak yetişir." ifadesini kullandı.

Düzenlenen etkinlik ve yarışmaların amacına da değinen Geylani, şunları söyledi:

"Bu yarışmaların ve etkinliklerin amacı, camiyi güzel bir şekilde öğrencilere tanıtmak, Kur'an kurslarını onlara göstermek. Dini bilgilerini en güzel şekilde vermektir. Bu vazifeleri hocalarımız yapıyor. Bu etkinliklerimiz devam edecek.  Zaman zaman masa tenisi ve futbol turnuvaları olacak. 11 Ağustos'ta yaz Kur'an kurslarımız bitiyor. İl genelinde bu yarışmalarımızın finalini yapacağız. Hocalarımız bütün camilerimizde bu vazifeyi yapıyor. 4-6 yaş kız Kur'an kurslarımız da devam ediyor. Burada öğrenciler en güzel şekilde sahipleniliyor. Bu çalışmalarımız en güzel şekilde hizmete vesile olacaklar. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacaklar. Çocuklarımıza bugün neyi öğretirsek, yarın o şekilde işleyecek. Ülkemizin, milletimizin menfaatine, ülkemizi ve milletimizi nasıl güzel bir şekilde onlara tanıtırız, bu ülkenin kadrini, kıymetini, vatan sevgisini onlara nasıl işleriz? Elimizden geldiği kadar bu eğitimi de veriyoruz."

(İLKHA)

İlgili Galeriler