Şanlıurfalılar: İsveç'in NATO'ya girmesini Müslümanlar olarak istemiyoruz!

Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırılarda bulunulmasına izin veren İsveç'in NATO üyeliğine girmesi için onay verilmemesi gerektiğini belirten Şanlıurfa halkı, İslam ülkelerinin Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı tepkisini ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Ekleme: 25.07.2023 16:45:07 / Güncelleme: 25.07.2023 16:46:15 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

İsveç ve Danimarka başta olmak üzere Avrupa'da Kur'an-ı Kerime yönelik gerçekleştirilen saygısızlıklara bir tepki de Şanlıurfa'dan geldi.

Şanlıurfa halkı, Kur'an-ı Kerim'i yakan ve yakılmasına izin veren ülkelere lanet ederek Müslümanları tepki vermeye çağırdı.

İslam düşmanı İsveç'in kesinlikle NATO'ya girmesinin engellenmesi gerektiğini söyleyen Şanlıurfalılar, İslam ülkelerini duyarlı olmaya davet etti.

"Devletlerin İsveç'e yaptırım uygulaması gerekiyor"

Adem Dolmaz

İslam ülkelerinin Kur'an'ı yakma girişimine gür bir seda ile tepki göstermesi gerektiğini dile getiren Adem Dolmaz, "Müslümanlar bu duruma tepki göstermelidir. Yapılan davranışı lanetliyoruz. Allah'ın laneti onların üzerine olsun. Bu duruma İslam devletlerinin tepki göstermesi gerekiyor. Devletlerin İsveç'e yaptırım uygulaması gerekiyor. İslam ülkelerinde ses seda yok, biraz Irak'ta ve Türkiye'de tepki var. Türkiye'nin; İsveç'in NATO'ya girmesi için onay vermesini istemiyoruz. İsveç'în NATO'ya girmesini Müslümanlar olarak istemiyoruz. İslam ülkeleri gereken tepkiyi göstermediği müddetçe bunlar Kur'an yakma eylemine devam edecek." dedi.

"Ben Müslümanım diyen çoğu ülkeler gereken tepkiyi göstermiyor"

Kerim Eroğlu

Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girmesine müsaade göstermemesi gerektiğini ifade eden Kerim Eroğlu, "Türkiye'nin gereken tepkiyi verdiğine inanıyorum ama 'ben Müslümanım' diyen çoğu ülkeler gereken tepkiyi göstermiyor. Bizim en büyük değerlerimizden biri olan Kur'an-ı Kerim'i yakmalarına karşı gereken tepki gösterilmiyor. Avrupa'nın bütün dini değerlerine saygı gösterirken neden Müslümanların değerlerine saldırıyorlar, anlamış değiliz. İnşallah Cumhurbaşkanımız İsveç'in NATO Birliğine girmemesi için elinden geleni yapması gerekiyor. Gerçekten de Irak'ın bu konuda sergilemiş olduğu tavrı sergilemiyorsak biz Müslüman ülkesi değiliz o zaman diye düşünüyorum." diye konuştu.

"İsveç'in NATO üyeliği onaylanırsa dini değerlerimize daha da eziyet ederler"

Meryem Şahin

İsveç'in NATO'ya girmesine karşı olduğunu söyleyen Meryem Şahin, "Kur'an'ın yakılmasına karşı halkın çok büyük bir tepkisi olması gerekiyor. Sonuçta Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dini değerlerimizin ayaklar altına alınması doğru değil. İsveç'in NATO üyeliği engellensin. İsveç'in NATO üyeliği onaylanırsa yaptıkları işi ciddiye almazlar, dini değerlerimize daha da eziyet ederler. İsveç'in NATO'ya alınmasına tamamen karşıyım. Ülke olarak da karşıyız." diye kaydetti.

"İslam ülkelerinde Avrupa ülkeleri kadar bir bütünlük göremiyoruz"

Ferhat Bulut

İsveç'in yaptığı saygısızlığa karşı ambargo konulması gerektiğini vurgulayan Ferhat Bulut, "Her ülke kendi dini savunduğu gibi bizim de dinimizi ekonomik ya da sosyolojik olarak savunmamız gerekiyor. Bu girişimlerde bulunan ülkelere ambargolar konulabilir. Konsolosluklar kapatılabilir. Maalesef İslam ülkelerinde Avrupa ülkeleri kadar bir bütünlük göremiyoruz. Bunun sebebi toplumdan kaynaklanıyor. Bu tarz davranışlar devam ettikçe İsveç'in NATO üyeliği kabul edilmemeli." dedi. (İLKHA)