Bitlis halkı: Kur'an'a hakaret eden ülkelerle ilişkiler kesilsin

Son zamanlarda İsveç ve Danimarka başta olmak üzere Avrupa'da Kur'an-ı Kerime yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırılara tepki gösteren Bitlis halkı, bu ülkelere ciddi tepki gösterilmesi gerektiğini belirttiler.

Ekleme: 25.07.2023 14:45:05 / Güncelleme: 25.07.2023 14:47:18 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına gösterilen tepkiler dinmiyor. İslam beldelerinin idarecilerine seslenen halk, caydırıcı tepkilerin ortaya koyulmasını istiyor.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Bitlisliler, Türkiye'nin gerekli adımı atması, İsveç'in NATO üyeliğine onay vermemesini istedi.

Müslümanların birlik için hareket etmesi gerektiğini belirten vatandaşlardan Senedin Duman, İslam ülkelerinin ivedilikle adım atması gerektiğini söyledi.

"Bütün Müslüman ülkelerin tepki göstermeli"

Duman, "Sadece Türkiye değil, bütün Müslüman ülkelerin tepki göstermesi ve elçilikleri göndermesi lazım. Bugün İsveç ve Danimarka'da oluyor, yarın başka yerlerde olacak. Dünyanın her yerinde Müslümanlara yönelik saldırı olacak. Müslümanların birlik olması lazım. Başımızdaki idarecilerde buna duyarlı olması lazım. Bu olaylar hazmedilecek gibi değil. Dünyadaki Müslüman idareciler, birlik içerisinde buna müdahale etmesi lazım. eğer bugün Türkiye, İsveç, Danimarka veya herhangi bir Avrupa ülkesinde böyle bir olay olsaydı, bütün Hristiyanlar birleşir, Müslümanların üzerine geleceklerdi. Ama gerçekten Müslümanlarda duyarlılık yok. Herhangi bir tepki yok. Bu içler acısı bir durum." diye tepki gösterdi.

"Türkiye, NATO üyeliği için İsveç'e onay vermemeli"

Vatandaşlardan Şahabettin Subaşı ise, "Türkiye, NATO üyeliği için İsveç'e onay vermeyi planlıyor. Yetkililer buna onay vermemesi lazım. Kur'an bizim mukaddesatımızdır. Hepimizin başının tacıdır. Biz Kur'an ile yaşıyoruz. Kur'an olmazsa, yaşantımız ne işe yarar ki. Bütün Müslümanlar Kur'an-ı alıp sokağa çıkmalı. O kafirleri lanetlesin. İsveç ve Danimarka dediğimiz nedir ki? O alçaklara haddini bildirmek bu halka düşüyor. Yetkililerimiz yerden kalkmıyor. Bizim Selahaddinlere ihtiyacımız var. o hunhar insanlar ikide bir mukaddesatımıza elini uzatıyor. Müslümanlar sesini çıkarmadıkça bunlar daha ileri gidecekler. Allah ümmette uyanış nasip etsin." dedi.

"Türkiye kesinlikle geri adım atmamalı"

Müslümanların bir araya gelmeyişinden bu cesaretin alındığını dile getiren vatandaşlardan Özcan Koldaş, "Yıllardır Ortadoğu'da zulüm devam ediyor. Birlik olursak, yenemeyeceğimiz hiç kimse yok. Maalesef Müslüman ülkeler bir araya gelemiyor. Buna son vermemiz lazım. Türkiye kesinlikle geri adım atmamalı. Gerekli tepkiyi vermesi lazım. Gerekirse elçiliği geri çağırmalı." ifadesini kullandı. (İLKHA)