Gizli protokol açığa çıktı! İyi Partili ve Gelecek Partililerden Kılıçdaroğlu'na üst üste sert göndermeler

Zafer Partisi ırkçı Genel Başkanı Ümit Özdağ ile parti yönetimi ve Milleti İttifakı ortaklarından gizlice protokol imzaladığını itiraf eden Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki yağıyor. İyi Partili Çömez ve Yılmaz, Gelecek Partili Bozdaş'tan peş peşe sert göndermeler.

Ekleme: 21.07.2023 11:31:23 / Güncelleme: 21.07.2023 12:06:32 / Güncel
Destek için 

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin sonuçlarının yankıları devam ediyor.

Muhalefet cephesinde ise sular durulmuyor.

Öyle ki, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa ve değişim çağrıları yükseliyor.

Kılıçdaroğlu ise bu süreçte kendisine yönelik çağrılarla karşı savaş verirken bir yandan da gerçekleştirdiği gizli görüşmelerin açığa çıkmasıyla mücadele ediyor.

Bunlardan biri de, seçimin son günlerine doğru anlaşma sağladığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı protokol...

"Ben İçişleri Bakanı olacaktım"
Özdağ, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında tüm gerçekleri ortaya serdi.

Özdağ, “Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı. Ben İçişleri Bakanı olacaktım.” ifadelerini kullandı.

Öztrak yalanladı
 
Bunun üzerine büyük yankı uyandıran açıklamaların ardından gözler CHP cephesinde çevrildi.

Konuya ilişkin, basın toplantısında açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Zafer Partisi ile kamuoyuna açıklanan bir protokol yapıldı. İki protokolde de İçişleri Bakanlığı ve MİT ile ilgili bir madde yer almadı.” dedi.

"Protokol ikimizin arasında imzalandı"
Bu yalanlamanın üzerine söz Kılıçdaroğlu’na verildi.

Dün Habertürk canlı yayınına katılan muhalefet lideri, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda Özdağ ile Öztrak arasında geçen konuyu açığa kavuşturdu.

Adeta itiraf niteliğinde yaptığı açıklamada, “O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil. Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta.” dedi.

İttifak partilerinden tepki
Kılıçdaroğlu'nun kendi partisinden ve ittifak üyelerinden gizlice yaptığı protokol büyük tepki çekti.

Bu isimlerden biri İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez oldu.

"Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapmış..."
Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu için sert ifadeler kullanarak şöyle dedi:

Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok.
Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'da sert tepki gösterdi.

Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz, şunları söyledi: Geride bıraktığımız başkanlık seçimlerini muhalefet kaybetmiştir ve Millet İttifakı’nın üyeleri olarak bunun sorumluluğunu üstlenmekten hiçbirimiz kaçamayız. Milletimize ödemek zorunda olduğumuz bir özür ve özeleştiri borcumuz var. Bunu yapmadan, ne halkımızın temsilini gerçekleştirebiliriz ne de insanlara bir yol haritası sunabiliriz. Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum. Ve bu özrü, sadece seçimleri kaybettiğimiz için değil aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı elde etmek ve seçimleri kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeteri kadar mücadele edemediğim için diliyorum. Seçim kampanyasını popülizme indirgeyen, eleştirdiği kişiye dönüşen ve sahici politikalar üretemeyen bir isim/ekip Türkiye'nin kaderini belirlememeliydi.

Bir tepkide Gelecek Partili Zülfü Bozdaş'tan geldi

Gelecek Partisi Diyarbakır Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Zülfü Bozdaş, sosyal medya hesabından  Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile gizli mutabakatına atıfta bulunarak tepki gösterdi.

Bozdaş, yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek "Kılıçdaroğlu için oy istediğim kim varsa içtenlikle özür dilerim." dedi.