İşgalci siyonist rejim suyu Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanıyor

İşgalci siyonist rejim işgal ettiği topraklarda işgalci yerleşimci Yahudilere daha fazla su verebilmek için Filistinlilere giden suyun miktarını azalttı.

Ekleme: 21.07.2023 10:50:04 / Güncelleme: 21.07.2023 11:05:04 / Güncel
Destek için 

Filistinliler işgal edilmiş topraklarında mağduriyetler yaşamaya devam ediyor.

Batı Şeria'da bulunan su kaynaklarından elde edilen su, bugünlerde işgalci yerleşimci Yahudilere daha fazla verilmesi için El-Halil ve Beytüllahim kentlerinde bulunan Filistinlilere daha az veriliyor.

İşgalci siyonist rejim ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında imzalanan Oslo Anlaşmasının getirdiği bu insanlık dışı muamele tepkilere neden olurken Filistin Su İdaresi tarafından yapılan açıklamada, işgalci siyonistlerin çoğu El-Halil ve Beytüllahim kentlerinin payından olmak üzere Filistinlilere verilen suyu 10 bin metreküp (Yaklaşık 10 milyon ton) azalttığını ifade etti.

Su miktarının azaltılmasında herhangi bir teknik sorunun veya arızanın olmadığı, işgalci siyonist rejimin Filistinlilere yönelik barbarca uygulamalarından olduğu belirtilen açıklamada, 1993 yılında Oslo Anlaşması'nın imzalanmasından sonra su krizinin daha da derinleştiği kaydedildi. (İLKHA)