Sulama kanallarında tehlikeli serinleme

Adana'da sık sık boğulma vakalarının yaşandığı sulama kanalında yüzen çocuklar, yetkililerden mahallelerine yüzme havuzu yapılmasını istiyor.

Ekleme: 20.07.2023 13:50:05 / Güncelleme: 20.07.2023 13:52:59 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği Adana’da çocukların ve gençlerin tehlikeli serinleme yöntemleri, korkutuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre hava sıcaklığı 41 olarak ölçülen Adana’da termometreler 45 dereceyi gösterdi. Mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başlayan sıcaklıklar vatandaşları bunaltıyor.

Serinlemek için daha önce pek çok boğulma vakasının yaşandığı DSİ’ye ait sulama kanalları, Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü'nde yüzen çocuklar, tehlikelere aldırmadan yüzmeye devam ediyor.

Sulama kanallarında boğulma tehlikesinin olmasına rağmen yapacakları bir şey olmadığını belirten çocuklar, yetkililerden mahallelerine ücretsiz havuz istedi.

"3-4 tane arkadaşımız öldü"

Cesim Demir

Sulama kanalında serinlemek için yüzdüğünü söyleyen Cesim Demir, Adana sıcağının bunalttığını ve normal yüzme havuzlarının kendilerine uzak kaldığını belirtti.

Demir, "Kanallar pis zaten biliyorsunuz. Havuz olsaydı havuza giderdik. 3-4 tane arkadaşımız öldü. Bizim mahalleye havuz yapsalardı, kanalın yanına bile yaklaşmazdık. Bizimde çok arkadaşımız öldü, bizde ne yapalım, çaresizce yüzüyoruz burada." şeklinde konuştu.

"Mahallede havuz yapsalardı ayağımızı bile suya koymazdık"

Bünyamin Aslan

Serinlemek için kanala geldiklerini söyleyen Bünyamin Aslan, "Görüyorsunuz şu an ikindi güneş yine kafamıza değiyor. Mahallede havuz yapsalardı ayağımızı bile suya koymazdık. Korkuyoruz günde altı kişi boğuluyor. Bizde boğuluyoruz ama serinlemek için geliyoruz buraya.  Bizim mahallede havuz yapsalar iyi olur. Yamaçlı Mahallesi ve Levent Mahallesi'nde yapıyorlar da bizim mahallede (19 Mayıs Mahallesi) niye yapmıyorlar? Yapsalar hiç gelmeyiz buraya." diye konuştu.

"Kendimizi soğutuyoruz"

İsa Musey

Sıcak havadan ve havuzların paralı olmasından şikâyet eden İsa Musey ise, şu ifadeleri kullandı:

"Havuzlar paralı, biz de ne yapalım buralara geliyoruz ve kendimizi soğutuyoruz. Bir tek Allah'tan korkuyoruz. Yedi senedir burada yüzüyorum. Havuza gitmek istiyorum ama paralı diye gidemiyorum." (İLKHA)

İlgili Galeriler